1999 Evinrude 250 Oceanrunner Specs

1999 Evinrude 250 Oceanrunner er en påhengsmotor produsert av Outboard Marine Corporation (OMC). I løpet av den tiden, OMC var en ledende produsent av flere merker av båter inkludert Chris-Craft, Javelin og Evinrude. Deretter OMC ble kjøpt av Bombardier Recreational Products (BRP) et verdensomspennende fritids bilprodusent. Evinrude er en av flere BRP merker som inkluderer Ski Doo, Sea Doo og Rotax snøscooter linje.

Brensel

Motoren er utstyrt med Ficht Ram innsprøytning teknologi. Denne teknologien ble innført for å øke ytelsen og drivstoffeffektivitet av Evinrude motor. Ved oppstarten OMC uttalt at teknologien forbedret drivstofføkonomi med 35 prosent over konvensjonelle utenbordsmotorer. Det kutte oljeforbruket til det halve og redusert utslippene med 88 prosent.

Motor

De to-takts motor er 250 hestekrefter med seks sylindere. Den er tilgjengelig i 25 og 30 tommers lengder. Girutvekslingen er 1,86 til 1. Dette forholdet er vanlig for store utenbordsmotorer, og er oversatt som 4800 på turtelleren. Siden turtelleren viser bare hvor fort motoren er spinning, er girutveksling på en båt overføring er nødvendig for å avgjøre hvilken hastighet propellen roterer.

WOT

Uttrykket Wide Open Throttle (WOT) refererer til hastigheten på motoren kan trygt kjøre med den gitte størrelsen på propellen og nyttelast i båten. Motor produsenter spesifisere trygg WOT serien. Minste WOT for denne påhengsmotor er 5500 rpm. Den maksimale WOT er 6000.

spline

På en påhengsmotor splines er metall tenner på drivakselen. Disse tennene må samsvare med det samme antall tenner i navet på propellen for å passe på riktig måte. Dette hindrer glidning på grunn av de tilsvarende tenner slik at de to delene til å låses sammen. Spline count for 1999 Evinrude er 15.