1997 grand am Remskifte Instruksjoner

Motor deler på 1997 Pontiac grand am drives av en multi-ribbet serpentin belte, som er et enkelt belte innpakket rundt alle motor tilbehør trinser for å tillate drift av dynamo, servostyring pumpe, air conditioner kompressor og vannpumpe. Over tid kan ribbene på innsiden av beltet sprekk og brekke. Bytt beltet ved første tegn på skade.

Bruksanvisning

1 Parker 1997 Pontiac grand am i et trygt arbeidsområde og slå av motoren. Sett i nødbremsen og åpne panseret. Løft panseret og la motoren avkjøles i omtrent en time.

2 Inspiser toppen av plast radiator dekselet for serpentin belteføring diagram som er stemplet på toppen av dekselet. Diagrammet er et bilde av serpentin beltet blir riktig plassert rundt alle tilbehørs trinser. Se i dette diagrammet når du legger den nye beltet.

3 Koble den negative batterikabelen fra den negative batteriet innlegget med en skiftenøkkel. Plasser batterikabelen fra batteriet innlegget.

4 Inspisere fronten av motoren for å lokalisere den fjærbelastede strammeren. Den strammeren har en trinse på en ende og en fjærbelastet arm på den andre. Strammeren på grand am modellene er i midten av motoren over veivakselen skivene.

5 Plasser en socket og en breaker bar på bolten hodet i midten av strammer skivene. Slå bryteren baren klokken med den ene hånden for å slippe spenningen fra beltet. Nå ned med den andre hånden til å skyve beltet ut av strammer skivene. Sakte slipper strammeren til den stopper å bevege seg. Fjern breaker bar og kontakten fra strammer skivene.

6 Skyv beltet ut av de gjenværende tilbehør trinser og ut av motorrommet. Hold gamle beltet ved siden av det nye beltet for å sikre riktig størrelse på det nye beltet. Senk nye beltet inn i motorrommet og rundt den store veivakselen på bunnen av motoren først. Avslutt ruting beltet rundt de resterende tilbehør trinser ved å henvise til serpentin belteføring diagram for riktig ruting retninger. La strammer skivene som siste skivene til rute beltet rundt.

7 Plasser kontakten og breaker bar tilbake på bolten hodet i midten av strammer skivene. Vri mot klokken igjen med en hånd breaker bar. Nå ned og skyv den nye serpentin belte rundt strammer skivene med den andre hånden. Slipp strammer, og den vil trekke og stramme beltet til riktig spenning som det er å trekke tilbake. Når strammer stopper tilbaketrekking fjerne kontakten og breaker bar fra strammer skivene bolten hodet og ut av motorrommet.

8 Inspiser nytt belte for å sikre at den sitter ordentlig på innsiden av rillene i hver tilbehøret trinse. Koble den negative batterikabelen til den negative batteriet innlegget med skiftenøkkel. Tørn motoren og la den gå mens du ser på beltet for å sikre at det forblir sittende inne av trinsene med motoren i gang. Slå av motoren og slå panseret.

Hint

  • Hvis det mangler serpentin belteføring diagram for 1997 Pontiac grand am, bruk en penn og en notisblokk for å trekke ut de ruting retninger av den gamle beltet før du fjerner beltet fra reimskiver.
  • Serpentine belte for 1997 grand am er tilgjengelig på de fleste auto deler butikker.
  • Hvis beltet ikke sitter inne i trinsene, vil den komme av når motoren er i gang eller mens du kjører. Hvis beltet kommer ut av tilbehørs trinser mens du kjører, vil alt tilbehør slutte å fungere.