1996 Geo Metro Informasjon

Geo bilmerket debuterte i 1989 som en ny divisjon i General Motors med tanke på å fange en del av den amerikanske appetitt på importerte biler. Alle Geo modellene var versjoner av japanske biler, produsert som joint ventures med japanske produsenter. The Metro - Geo versjon av Suzuki Swift - var en grei, økonomien bil som leverte en svært tiltalende antall miles til gallon.

To modeller, to motorer

1996 Geo Metro kom som enten en to-dørs kombi eller en sedan, og kjøpere av enten modellen hadde et valg mellom to modellvarianter. Men den viktigste forskjellen mellom kombi og sedan, bortsett fra kroppen, var i motoren. Kombi var utstyrt med en liten 1,0-liters in-line tresylindret motor som produserte bare 55 hestekrefter ved 5700 rpm og 58 fot-pounds av dreiemoment ved 3300 rpm. Den sedan fikk litt mer kraft fra sin 1,3-liters in-line firesylindret motor, nemlig opp til 70 hestekrefter ved 5500 rpm og 74 fot-pounds av dreiemoment ved 3500 rpm.

Kilometer

Begge Metro modellene oppnådd utmerket gass kjørelengde, takket være de små motorer og standard fem-trinns manuell girkasse. Kombi med sin tre-sylindret motor i gjennomsnitt 37 mpg i byen og 44 på motorveien, mens sedan firesylindret motor produsert litt mindre på 33 mpg i byen og 39 på motorveien. Men Metros gjennomsnittlig kjørelengde falt betydelig med valgfri tre-trinns girkasse, kommer på 26 mpg og 31 mpg for byen og landeveiskjøring, henholdsvis.

interiør funksjoner

Den økonomiske bildet av 1996 Metro var tydelig i interiøret. Basen trim nivå standardfunksjoner inkludert intermitterende vindusviskere, ligge front bøtte seter, en midtkonsoll, klut møbeltrekk og tepper overalt. Men gulvmatter var et alternativ, som var dørlåser, klimaanlegg, en turteller og en bak-vindu defogger. Det var ingen standard lydsystem, men valgfritt valg løp fra en AM / FM-radio til en AM / FM / kassettspiller til en AM / FM / kassett / CD-spiller.

utvendig alternativer

Forskjellene mellom basen og LSI trimme nivåer er mer tydelig på bilens eksteriør. I 1996, base Kombi endelig tatt med to utvendige speil og et alternativ for en bak-vinduspusser, med valgfri body side-molding, mens høyere trim nivået hadde syv-eikers hjulkapsler som standard utstyr, mens den utvendige speil kan bli justert eksternt. LSI trim pakken tilbys også body-farget støtfangere.