1996 Camry Bremsebelegg Removal

1996 Toyota Camry er utstyrt med en front bremsesystem som består av ett stempel flytende kalipere, semi-metalliske bremseklosser og hub-mindre rotorer. Som bremsene brukes, calipers presse bremseklossene mot rotorene og bremse bilen. Over tid, putene, som er designet for å bære, blir tynne og sprø. Utskiftingen for bremseklossene i 1996 Camry er lik som på de fleste Toyota biler, og den gjennomsnittlige hjem mekaniker vil ta omtrent en time å fullføre oppgaven.

Bruksanvisning

1 Kile hjulklosser mot bakhjulene og satt fast på parkeringsbremsen. Løsne hjulmutrene på forhjulene, om en sving, ved hjelp av en lug skiftenøkkel. Løfte fronten av camry, ved hjelp av et gulv jekk plassert under den fremre underramme. Plasser bukker under sub-frame og senke Toyota på tribunen.

2 Fjern forhjulene, ved hjelp av hjulmutternøkkel, og plasserer hjulene og nøtter ut av veien. Sett i dreneringspannen under bremsekalippernes, på den ene siden av kjøretøyet. Plasser C-klemme, slik at kroppen av klemmen er i kontakt med baksiden av bremseklave og hodet av den store skruen på klemmen presser mot den ytre bremsekloss.

3 Åpne lufteskrue på toppen av bøylen, ved hjelp av en 10 mm fastnøkkel, og vri C-klemmen skruen med klokken for å komprimere bøylen stempelet i bøylen huset, slik at væsken å renne ut gjennom lufteskruen i avløpet pannen. Steng lufteskruen og ta C-klemmen.

4 Fjern de to 14 mm boltene som fester caliper til caliper braketten, med en skiftenøkkel. Løft bøylen opp og av caliper braketten og henge den fra forsiden spankulere, ved hjelp av et stykke kleshenger. Fjern de to 17 mm boltene som fester caliper braketten til styringsgruppen knoke, ved hjelp av en socket og skralle. Legge til side braketten, sammen med anti-skrangle maskinvare og gamle bremseklosser.

5 Skyv rotoren fra navet montering - Camry rotoren er utstyrt med to 10 mm gjengehull i ansiktet sitt. Hvis rotoren sitter fast til navet skruen, plasserer du to 10-mm bolter inn i de to 10 mm hull og skru dem før de tvinger rotoren fra navet.

6 Har rotoren maskinert på et bilverksted, eller erstatte den hvis den er under minimumstykkelse spesifikasjoner. Teknikeren på butikken vil måle dem før de er maskinert, for å bekrefte at de er tykke nok til maskin.

7 Før de nye eller fersk maskinerte rotorer på navet, og sikre dem på plass med en knast mutter skrudd på en knast stud, for hånd. Bolt bøylen braketten til styringsgruppen knoke og trekk til 17 mm bolter til 79 fot-pounds, med en momentnøkkel.

8 Installer de nye putene på caliper brakett og anti-skrangle maskinvare. Sett på bøylen over nye pads og på caliper braketten. Trekk til 14 mm-caliper bolter til 25 fot-pounds, med en momentnøkkel. Fyll brake master sylinder med frisk DOT 3 bremsevæske inntil nivået er på "Max" linje på reservoaret.

9 Installer hjulene og senk bilen fra bukker ved å løfte den av på tribunen med gulvet jack og fjerne tribunen før du senker jack. Trekk til hjulmutrene til 76 fot-pounds med momentnøkkel.

10 Pump bremsepedalen til det er hardt å presse, for å utvide målepunktene. Burnish de nye putene ved å kjøre bil og fullføre seks til 10 stopp fra 30 mph til 0 km / h, med 30 sekunder mellom hvert stopp, for å unngå bremsestøy.