1995 Toyota Tercel 1,5 l Motorspesifikasjoner

1995 Tercel modell år innledet i finalen gjentakelse av Toyotas under kompakt bil. Modellen ble helt omarbeidet, med ny suspensjon og et stivere chassis, mens motoren ble gjenetterbehandles for å presse mer kraft ut av den. Den Tercel, som sine samtidige, var en bare-bones modell som tilbød nesten ingen goder som standard utstyr og bare minimale avtaler tilgjengelig som tilleggsutstyr.

Motor

1995 Tercel ble drevet av en 1,5-liter, in-line firesylindret motor med 16 ventiler doble overliggende kamaksel design; den hadde en 2,91-tommers boring, en 3,43-tommers slag og et kompresjonsforhold på 9,4-til-en. Den Tercel er naturlig pustende motor generert 93 hestekrefter ved 5400 rpm og 100 fot-pounds av dreiemoment ved 4400 rpm. Dette var en forbedring på 11 hestekrefter og 11 fot-pounds av dreiemoment enn forrige generasjon 12-ventil, enkelt overliggende kamaksel motor.

Base Coupe

The Base coupe-modellen kom standard med en fire-trinns manuell girkasse, bøtteseter og servobremser. Toyota tilbudt en bakrute defroster, ABS-bremser, anti-tyveri system, air condition, en midtkonsoll og en AM / FM-radio med kassettspiller som ekstrautstyr på Base coupe. En tre-trinns automatisk var valgfritt på dette trimme nivå.

DX Coupe

Den viktigste forbedringen brakt av DX trim nivå jobbet hovedsakelig med overføringsalternativene. The Base modellens standard fire-trinns manuell og valgfri tre-trinns automatgirkasse ble erstattet av en standard fem-trinns manuell og en valgfri fire-trinns automatisk. Resten av standard- og ekstrautstyr forble det samme, med unntak av en servostyring alternativet ikke tilbys på grunnmodellen.

DX Sedan

DX trim nivå tilbys de samme overførings alternativer på kupé og sedan-modeller. DX sedan, men lagt til en ekstra CD-spiller og veksler. Elektriske vinduer og låser var også ekstrautstyr på DX sedan, mens resterende utilgjengelig på andre trimme nivåer av 1995 Tercel.

Dimensjoner og vekt

Den Tercel kupé og sedan delte de samme ytre dimensjoner. Liket av dette sub-kompakte satt på en 93,7-tommers akselavstand, med en samlet lengde på 161,8 inches og bredde og høyde på 64,8 og 53,2 inches, henholdsvis. Den egenvekt av denne bilen var svelte, kommer i mellom 2000 og 2100 pounds. Drivere ble behandlet på en kvikk 31,5-fots snu diameter.

Drivstofføkonomi

Tercels utstyrt med tre-trinns automatgir ga 27 mpg i bykjøring og 32 mpg på landeveiskjøring, mens bruk av en fire-trinns automatisk ført til drivstofføkonomi av 26 mpg i byen og 35 mpg på motorveien. De fire-trinns manuell ble rangert på 28 mpg i byen og 35 mpg på motorveien, mens de fem-trinns manuell ga 27 mpg i byen og 35 mpg på motorveien.