1993 S10 Blazer elektrisk drivstoffpumpe - Feilsøking

Drivstoffpumpen på en 1993 Chevrolet S10 Blazer sitter inne i bensintanken og mater gass til motoren. Som de fleste deler, er det utsatt for slitasje, og noen vil svikte etter en lengre tidsperiode. Fordi drivstoffpumpen er plassert i en vanskelig å nå sted, bør du skikkelig feilsøke pumpen for å se om det må fikses før du tar deg tid til å fjerne og erstatte det.

Bruksanvisning

1 Lytt til drivstoffpumpen til å engasjere seg etter Blazer batteri tennes. I rolige omgivelser, sette Blazer tenningsnøkkelen i tenningen og vri nøkkelen en innstilling til høyre. Dette bør gi energi bilens batteri. Batteriet vil føre til at drivstoffpumpen til å begynne å jobbe hvis pumpen fungerer som den skal. Du bør være i stand til å høre pumpen trekke drivstoff fra gasstanken med tenningsnøkkelen i denne innstillingen. Hvis du er usikker på om du kan høre pumpen fungerer, få noen til å sitte i passasjersetet og vri om nøkkelen en innstilling over mens du lytter eller har den personen lytte mens du vrir om nøkkelen.

2 Se etter din Blazer å vise tegn på at bensinpumpen ikke fungerer som den skal. Det er to viktigste symptomene på en dårlig bensinpumpe: bilen drøye når du trykker på gasspedalen mens du kjører, og bilen nekter å starte når du vrir om tenningsnøkkelen. Disse problemene har ikke automatisk bety drivstoffpumpen er dårlig. Men hvis Blazer stiller disse symptomene, bør du feilsøke drivstoffpumpen.

3 Fest en bensintrykkmåler til drivstoffsystemet for å se om drivstofftrykket er for lavt. Pumpen må kanskje skiftes ut hvis drivstofftrykket inne Blazer drivstoffsystem er ikke høy nok. Du kan feste drivstoff manometeret til Schrader ventil i motoren din. Ventilen ligger nær toppen av motoren og ser mye som luftventilen på et bildekk. Når drivstofftrykkmåleren er montert, snu Blazer motor på og la den gå på tomgang. Les drivstofftrykkmåleren for å se om bilens drivstofftrykket er innenfor et akseptabelt område. Blazer bør ha mellom 54 og 64 pounds per kvadrattomme av trykk.

4 Finn ut om drivstofftrykkregulatoren er defekt. Når Blazer drivstoff trykket er lavt drivstoff trykkregulator kan være årsaken i stedet for bensinpumpen. La brennstofftrykkmåleren festet til Schrader-ventil, og har motoren på på tomgang. Ta et sett av tenger og forsiktig klemme den sorte brennstoff linjen som går inn i regulatoren, som er i nærheten av Schrader-ventil på toppen av motoren. Hvis brennstofftrykket øker når du klemmer på drivstoffslangen regulatoren bør skiftes ut i stedet for bensinpumpen.