1993 Mazda MPV Olje Specs

1993 Mazda MPV Olje Specs


1993 Mazda MPV minivan tilbyr to motoralternativene: en 2,6 L, firesylindret motor og en 3,0 L, seks-sylindret motor. Mazda konstruert begge motorene med et flertall av de samme delene, slik at de ulike aspekter av motoren utskiftbare. Oljeskift i MPV krever at du bruker riktig oljefilter, dreneringsplugg dreiemoment og riktig mengde av riktig olje vekt som beskrevet av Mazda.

Olje Vekt og Beløp

Mazda anbefaler 4,8 liter SAE 10W30 olje med et oljeskift for begge motorene. Mengden av olje inkluderer ikke filteret. Kontroller oljenivået etter bytte filter og kjører bilen i ca to minutter. Toppen av etter behov. Bruk en høy kjørelengde eller syntetisk olje for høy kjørelengde motorer og vurdere å bruke en additiv rettet på rekondisjonering selene.

Filter

Den 2,6 L og 3,0 L motorer kaller for en MANN 7500 Mile oljefilter (ML1008) eller annen produsent er tilsvarende. Bruk en høy kjørelengde eller utvidet bruk av oljefilter, siden motoren er over 10 år gammel. Høy kjørelengde og utvidet bruk oljefilter har flere elementer for å tiltrekke seg rusk og metallspon fra olje til å holde motoren i gang renere.

Momentspesifikasjoner

Bruk 22 til 30 fot-pounds av dreiemoment ved installering av oljepluggen på begge bilene. Inspiser gjengene på tappepluggen og pakningen for tegn på skade. Installere en skadet oljeplugg eller pakning fører til oljelekkasjer og skader på bunnpannen. Erstatnings plugger og pakninger er tilgjengelig til enhver auto deler forhandler.