1992 Toyota Corolla Timing Belt Installasjon

Tidspunktet belte på en Toyota Corolla kan strekke eller brekke. I begge tilfeller må du installere en ny. Selv uten problemer, bør timing belter byttes ut rundt 60.000 miles, men det skader ikke å gjøre det litt raskere. Prosjektet er ikke vanskelig, og det er sikkert mye lettere hvis du endrer den før den bryter, banket hele motoren ut av tiden.

Bruksanvisning

1 Åpne motorrommet og rekvisitt hette med stangen. Koble den negative batterikabelen ved å løsne terminalen mutteren med en fastnøkkel. Løft fronten av bilen på passasjersiden med bil jack. Plasser en jack stå under Toyota nær jekkpunktet og heve den til rammen. Ta av hjulet ved hjelp av en hjulmutternøkkel til å løsne slepe nøtter.

2 Plasser renne pannen under radiatoren. Åpne ventilen på undersiden av radiatoren ved hjelp av en skrunøkkel og tømme kjølevann i pannen. Sett kjelen utenfor rekkevidde av dyr eller de vil prøve å drikke kjølevæsken. Lukk tømmeventilen når drenering er fullført. Åpne tømmeventilen på baksiden av motoren med en skiftenøkkel og tømme kjølevann der også.

3 Sett hjulet tilbake på Toyota og trekke til mutrene med lug skiftenøkkel. Fjern jekkfoten fra under Toyota. Senk Corolla til bakken. Koble gassledningen fra spjeldhus av unhooking det. Ta av frontruten vaskemaskin reservoaret fra bil ved hjelp av en fastnøkkel til å løsne låsen. Merk hver av tennplugg ledninger med en markør og maskeringstape merke seg den riktige plasseringen av hver enkelt.

4 Koble ledningene fra tennpluggene ved å ta tak støvelen og trekke dem av. Ta ut tenningspolen. Koble radiatorslangen på vannutløpet med en skrutrekker for å løsne slangeklemme. Løsne beltet spenningen ved å vri dynamo justeringsskruen mot klokken med en skiftenøkkel. Fjern beltet fra dynamo og servostyring pumpe. Fjern tennpluggene med en socket, skralle og forlengelse.

5 Drei veivakselen skivene med en skiftenøkkel og linje opp merket på veivakselen skivene med timingen merke på motoren. Dette vil plassere nummer én stempel på topp dead-senter. Hev Toyota med bil jack. Plasser jack stå under bilen i nærheten jekkpunktet og heve den til rammen. Koble fra sentrum motorfestet ved hjelp av en skiftenøkkel. Fjern jekkfoten fra under bilen. Senk bilen til bakken.

6 Plasser jekken under motoren og heve den høy nok til å støtte motoren. Fjern passasjersiden motor montere ved hjelp av en fastnøkkel til å løsne boltene. Fjern vannpumpen skivene ved hjelp av en socket og skralle. Fjern veivakselen skivene ved hjelp av en socket og skralle. Fjern boltene fra timing belte dekselet ved hjelp av en socket og skralle. Det er ti bolter på dekselet.

7 Løsne Registerreim kabelføringstrinsen med en skiftenøkkel. Flytt kabelføringstrinsen til venstre og stram bolten med skiftenøkkel. Slip timingen beltet av trinser og kast den. Sett den nye belte i stedet for den gamle. Løsne kabelføringstrinsen med en skiftenøkkel og flytte den til høyre for å sette spenning på timing belte. Stram kabelføringstrinsen med en skiftenøkkel. Installer timing belte dekselet og stram ti bolter med en socket og skralle.

8 Installer veivakselen skivene og stram boltene med en socket og skralle. Installer vannpumpe trinse og stram boltene med en socket og skralle. Installer passasjersiden motor mount med en skiftenøkkel til å stramme skruene. Fjern jack fra under Corolla motoren. Hev Toyota på passasjersiden. Plasser jack stå under Toyota nær jekkpunktet og heve den til rammen.

9 Krype under bilen og installere sentrum motorfestet. Stram boltene med en skiftenøkkel. Fjern jekkfoten fra under Toyota og senke bilen til bakken. Monter tennpluggene og stram dem med en socket, skralle og forlengelse. Installer drivremmen ifølge ruting diagrammet på innsiden av hetten. Plasser spenningen på beltet ved å skru justeringsskruene på dynamoen klokken ved hjelp av en skiftenøkkel.

10 Koble radiatorslangen på vannuttaket og stram klemmen med en skrutrekker. Installer tennspolen og stram til skruen med en skiftenøkkel. Plugg ledningene på tennpluggene ved å trykke på hver enkelt på til du kjenner dem klikker på plass. Koble gassledningen til spjeldhus ved å hekte det i åpningen. Fyll opp radiatoren og reservoaret med kjølevæske. Koble den negative batterikabelen og stram klemmemutteren med en fastnøkkel.

Hint

  • Hvis du tømme kjølevann inn i en ren renne pannen, kan du bruke det når prosjektet er fullført.
  • Kjølevæske har egenskaper som dyr synes å være søt og de vil drikke det. Hvis de drikker nok av det, kan det være dødelig for dem. Hold beholdere av kjølevæske utenfor rekkevidde av dyr og aldri tømme kjølevann til bakken.