1989 Toyota Supra Turbo Specs

1989 Toyota Supra var en muskel bil i en japansk sportsbil kroppen. Den betydelige dreiemoment ved lave turtall og g-force-induserende hestekrefter av turboladet sekssylindrede motoren gjorde bilen en seriøs ytelse maskin. Den Supra hadde også et uttakbart tak, eller "targa toppen."

Motor

1989 Toyota Supra ble drevet av en 3,0-liters, sekssylindret motor med 232 hestekrefter og 254 fot-pounds av dreiemoment. Motoren hadde doble overliggende kamaksler og en turbolader som pumpes ca 6,8 pounds per kvadrattomme av boost inn i motorens sylindre.

Kroppsvekt

Vekten av Supra Turbo var ca. 3530 lbs .; litt mer med targa toppen.

body Dimensjoner

Toyota Supra var 182-inches lang, 51,2 inches høy og 68,7 inches lang. Akselavstanden var 102-inches. Den fremre og bakre sporet var 58,5 inches.

Slå Diameter

Den Supra hadde en svingradius på 35,4 fot og tannstangservostyring.

Suspensjon

1989 Toyota Supra hadde uavhengig oppheng foran og bak med en limited-slip differential, og 16-tommers dekk hjul. Den Supra hadde skivebremser, med valgfri ABS.

Overføring

Den Supra Turbo ble koblet sammen med to forskjellige girkasser. De fem-trinns overdrive manuell girkasse var standard, mens de fire-trinns overdrive automatgirkasse var valgfritt.

Egenskaper

1989 Toyota Supra var tilgjengelig med et skinn interiør, elektriske vinduer, fullt drevet forsetene og en og CD-spiller som interiør alternativer. Klimaanlegg var standard på alle Toyota Supra.