1989 Civic DX Spesifikasjoner

Honda introduserte Civic på slutten av 1970-tallet som svar på gass krise. Forbrukernes etterspørsel etter mindre, mer effektive biler var høye og mange utenlandske produsenter utnyttet dette klimaet og produsert biler som snart vil selge mer enn mange norske biler. 1989 Honda Civic DX var tilgjengelig i to forskjellige trim stiler og tilbudt samme drivstofføkonomi som Honda Civics er velkjent.

Motor og girkasse spesifikasjoner

En type motor ble tilbudt på begge DX-modeller - en 1,5-liters firesylindret motor som kan produsere opp til 92 hestekrefter og 97 fot-pounds av dreiemoment. Den drivstoffeffektivitet for denne motoren ble vurdert til 31 miles per gallon (mpg) i byen og 36 mpg på motorveien. En fem-trinns manuell girkasse med overdrive ble tilbudt som standard utstyr på DX modeller i 1989. Imidlertid kunne denne bilen bestilles med en fire-trinns automatisk girkasse. Drivstofføkonomi tallene bodde omtrent det samme, men den manuelle girkassen fikk litt bedre karakterer.

Trim Styles

DX ble tilbudt i to trim stiler, DX kombikupé og DX sedan. Kombi tilbudt to dører pluss luken og kan romme opptil fem voksne. Den sedan-versjonen tilbys de tradisjonelle fire dører, og kan også ta opp til fem voksne.

alternativer

Ikke mange funksjoner ble tilbudt som standard utstyr på 1989 Honda Civic DX. Faktisk ikke engang air condition var tilgjengelig som standard. Imidlertid kan disse alternativene legges mot en ekstra kostnad. En standard stereo var den eneste utstyr som tilbys, og det gjorde ikke har en kassettspiller. Ingen kollisjonsputer var tilgjengelig i denne perioden og blokkeringsfrie bremser ble ikke tilbudt som standard på DX.

Bilens mål

DX Kombi målt 156,1 inches lang med 65,6 inches bred. DX sedan var litt større på 166,6 inches lang med 65,9 inches bred. Begge trim stiler tilbudt en akselavstand på 98,4 inches og svingradius for begge ble vurdert til 32,4 fot.