1988 Toyota Van Specs

Toyota kastet hatten i den stadig mer populære minivan ring i 1984. Merkelig, gjorde sin første minivan ikke har et offisielt navn, men ble ofte referert til som "Toyota Cargo Van." Den ble utviklet rundt Toyota SR-5 pickup lastebil motor og chassis. Toyota fortsatte å gjøre Cargo Van gjennom 1989, da den ble erstattet av Toyota Previa for 1990.

En unik Adaptation

Som Chrysler, Ford og GM hadde stor kommersiell suksess i USA med sine minivans, den raskeste og kanskje mest kostnadseffektive måten å konkurrere om en bit av dette voksende markedet var å tilpasse sine svært vellykket og velprøvd SR5 pickup lastebil plattform . Mens 1988 Toyota Van er en mid-motor van, er det ikke tilsiktet. Det er en smart tilpasning. Van eske-kropp ble pakket rundt SR5, sette fører- og passasjersetet direkte på toppen av motorrommet. Denne tilpasningen skaper en rekke unike funksjoner, som bla førersetet opp for å sjekke oljen.

SR5 Roots

Fordi motoren og chassiset til 1988 Toyota Cargo Van komme fra en SR5 Toyota Pickup, alle de grunnleggende spesifikasjonene er de samme. Grunnmodellen 2,0-liter, er 22R motor en rekkefirer, firesylindret, vannkjølt firetakts. Med en boring på 92 mm, en slaglengde på 89 mm og et kompresjonsforhold på 9,3: 1, er det gjort en beskjeden 96 hestekrefter ved 4800 rpm.

modeller

I 1988 Toyota "Cargo Van" kom i tre modeller: DLX, LE og LE 4x4. Hver modell var tilgjengelig med flere fabrikk oppgraderinger. Oppgraderinger inkludert elektroniske Dørlåser, elektriske vinduer, elektrisk justerbare seter, soltak, klimaanlegg og automatgir. En ettertraktede modellen er LE 4x4, som det var en av svært få lett, 4x4 varebiler noensinne produsert.

bemerkelsesverdige funksjoner

Med sin boxy design og kile nese, ble Toyota Cargo Van mottatt som uvanlig og har siden utviklet en beskjeden kultstatus. Den motor og chassis er blant de mest pålitelige motorene gjort - av noen motor selskapet. Den ekstra drag av Van fattige aerodynamikk flyttet grensene for sin beskjedne kraft-anlegget, men det var tilstrekkelig med femtrinns girkasse. Men det var underpowered for en automatisk. Få varebiler har tilbudt drivstofføkonomi, lang levetid og nytten av Toyotas første generasjon minivans, inkludert 1988 modell.