1986 Toyota Celica GTS Specs

1986 Toyota Celica GTS Specs


Toyota Celica hadde vært en veletablert kjøretøy i noen tid. Den første Celica ble solgt i 1971, men 1986 var et år med store designendringer for Celica. Denne fjerde generasjon Celica hadde ny styling, en ny motor og dramatiske endringer i drivverket. De to GT-S-modellene var Toyotas top-of-the-line Celicas.

Trim Nivåer

1986 Celica GT-S er tilgjengelig i en sporty to-dørs coupé, samt er tilgjengelig i en to-dørs kombikupé. Spesifikasjonene for begge modellene er svært like, bortsett fra at Kombi-modellen gir mye mer last plass.

dimensjoner

Kombi GT-S er 171,9 inches lang, mens coupe er litt lenger på 173,6 inches. Interessant, veier kortere modell 2,714 lbs .; 35 lbs. mindre enn lenger kupé. Begge modellene har samme akselavstand på 99,4 inches.

Motor

Den 2,0-liters firesylindret, elektronisk bensininnsprøytning motoren produserer 135 hestekrefter. Den har en EPA-karakter gass kjørelengde på 23 mpg i bykjøring og 29 mpg på motorveien.

Overføring

Kombi og kupé er utstyrt med fem-trinns manuelle girkasser som standard utstyr. En fire-trinns automatisk girkasse er også tilgjengelig for kupé, men kombi er begrenset til sin manuell girkasse. Toyota har også gjort en stor endring i drivlinjen i 1986, endring av Celica til forhjulsdrift for første gang.

håndtering

Variable-assist servostyring gir føreren mer hjelp med styring ved lavere hastigheter. Både GT-S-modellene er også utstyrt med fire hjul uavhengig fjæring.

Komfort

Både Kombi og kupé tilbyr fører- og passasjerseter med mulighet for å få dem trukket i skinn.

Pris

Kupé og kombi grunnmodeller ble lignende priset i 1986. kupé oppført på rundt $ 13 700, og kombi solgt for $ 13,300.