1986 Pontiac Fiero Spesifikasjoner

1986 Pontiac Fiero var en mid-motor toseters sportsbil fra Pontiac og morselskapet General Motors. Den Fiero brukte en utradisjonell utforming vanligvis reservert for mye dyrere sportsbiler, hvor motoren er akterut for sjåføren, men foran bakakselen. Den Fiero hadde gjort sin debut to år tidligere som en 1984 modell, og etter 1986 omtalt mer makt og skarpere styling, spesielt i området-topping GT-modellen. Sin sjef konkurrent var Toyotas MR2.

motorer

To motor valg var tilgjengelig for 1986 Fieros: en in-line firesylindret og en V-6. Basen Motoren ble båret over i stor grad uendret siden Fiero 1984 introduksjon. Den 2,5-liters GM "Iron Duke" firesylindret bidro til å kutte Fiero kostnader fordi det ble brukt i flere biler. Med bare 92 hestekrefter ved 4000 rpm, kunne Iron Duke ikke produsere den slags performance sports bilkjøpere hadde kommet til å forvente. Løsningen på dette problemet hadde kommet i den forrige modellen år i form av GMs nye 2,8-liters V-6. Denne motoren var ekstrautstyr på SE trim og standard på top-of-the-line GT. Kraftproduksjon målt 140 hestekrefter ved 5200 rpm.

Drivverk og chassis

Fire-trinns og fem-trinns manuelle girkasser ble tilbudt, som var en tre-trinns automatgirkasse. Delvis gjennom modellen året ble en Getrag fem-trinns manuell girkasse som tilbys i V-6 Fieros bare, som det ble bedre rustet til å håndtere den ekstra kraften. 1986 Fiero brukt et fullt uavhengig fjæring oppsett med MacPherson fjærben både foran og bak. Forhjulsopphenget var direkte utledet fra absolutt ikke-sportslig Chevrolet Chevette, en annen Fiero kostnadsbesparende tiltak. Alle modeller kom med 14-tommers hjul med unntak av GT, som hadde 15-tommers hjul.

Design og dimensjoner

Den Fiero eksteriør brukt ett stykke stål plass ramme med plast kroppen paneler - en ukonvensjonell design på den tiden - som også hadde sett bruk i Chevrolet Corvette. De plastpaneler bidratt til å holde vekten nede og gitt motstand til små bulker og bulker. GT Fastback karosseri var helt nye for 1986, og kuttet en mer elegant profil enn basen bil. Den Fiero var 160,3 inches lang, 68,9 inches bredt og 46,9 inches høy, og hadde en 93,40-tommers akselavstand. GT og SE bilene var rundt 5 inches lengre enn grunnmodellen, på grunn av forskjellig foran og bak styling. Bilen veide rundt 2600 pounds, avhengig av kropp stil, motor, girkasse og trim nivå.