1984 Honda XL 200 Spesifikasjoner

Honda XL linjen er blant de mest utilitaristiske motorsykler noensinne laget. Utformet som en on-road / off-road maskin, kan det gå omtrent hvor som helst som samtidig er fullt street-legal og i stand til å navigere byens veier tilstrekkelig. 1984 XL var ikke noe unntak. Et steg opp fra juniorstørrelser, denne posten i XL linjen var ideell for en liten voksen.

XL Basics

Nesten hver Honda XL var en enkelt-Sylindrerte firetakts med en enkel overliggende kamaksler. Det var en dirtbike tilpasset gatebruk, ikke den andre veien rundt. Mens svært godt tilpasset sti eller enduro ridning, det var bare repareres på veier. Dette gjorde XL et ideelt valg for lang off-road eventyr som hadde noen motorveien eller overflategate segmenter, eller som en ranch sykkel eller jordbruks sykkel for steder med blandede grusveier og overflaten gatene. XL var også kjent for å være blant de mest holdbare og pålitelige sykler laget.

motor~~POS=TRUNC Nærmere

XL var luftkjølt. Med en boring på 65,5 mm og en slaglengde på 57,8 mm, det fortrenges 196 kubikkcentimeter, og hadde et kompresjonsforhold på 9,2: 1 generering 18 hestekrefter ved 8000 rpm. Singelen overhead cam operert to ventiler: ett inntak og en eksos. Tenning ble styrt med en CDI system. Den XL200 pustet inn gjennom en enkelt 24 mm Keihin forgasser og pustet ut gjennom en tydelig dobbel eksos-port system.

Suspensjon

XL spores med en 21-tommers forhjul, som måler 2,75 inches bred. Den bakre var en kjede-drevet 18-tommers dekk, som måler 4,1 inches bred. Den hadde et stålrør ramme, 38 mm Showa forgaffel og en Pro-Link bakhjulsoppheng. XL stoppet med trommelbremser foran og bak.