1981 Turbo Trans Am Specs

Det siste året av andre generasjon av Firebird Trans-Ams av Pontiac var 1981. Dette var en tid med større muskel bil, og etter 1981 var det et mindre kjøretøy. Den 1981 modellen hadde båret over turboladeren fra 1980, som var en spesiell pakke som kan bli lagt til en Trans-Am. Bilen var preget av en bule i panseret for å gjøre plass til turbo, som hadde bare en to-årig løp.

Turbo

Turboladeren ble tilsatt til 4,9 liter, 301-kubikk tomme V-8 motor. Likevel, det hadde bare 210 hestekrefter. En turbolader komprimerer tvinger drivstoff og luft blandingen inn i motoren for å gi den ekstra effekt. Uten turbo den hadde 150 hestekrefter. Turbo også ga det 245 fot dreiemoment, eller trekkraft. En tre-trinns turbo-skjerm ble plassert på dashbordet i nærheten speedometeret.

Det var bare 2000 av disse kjøretøyene har gjort, og det ble brukt som tempoet bilen for Daytona 500 NASCAR rase.

Motor

Motoren var en V8 med hydrauliske ventilløftere. Den hadde et kompresjonsforhold på 8,8 til en. En fire-fat Rochester forgasser også økt makt. Den boring og slaglengde var fire og tre inches. Boring og slaglengde refererer til bredden av sylinderen, og den avstand den reiser.

Bilen ble vurdert med en toppfart på 114 miles per time, og kunne gå fra null til 60 miles per time i sju sekunder. Bilen fikk mellom 11 og 14 miles per gallon av gass.

Drivlinje Dimensjoner

Den turboladede Trans Am veide 3,519 lbs. Den hadde en 108-tommers akselavstand. En tre-trinns manuell girkasse var standard med bakhjulsdrift. En fire-hastighet og en automatisk var valgfritt. Dekk ble 205/75 R 15 tommers dekk. Den turboladede bilen hadde reist hvit skrift på dekkene. Bilen i seg selv var 198 inches lang, 73 inches bred og 49 inches høy. Den bakre sporet var 60 inches bredt, mens det fremre skinne var 61,3 inches bredt.

Egenskaper

Den turboladede Trans Am hadde også spesielle flekker på bilen notere Turbo, og Firebird logoer inni. Bilen hadde røde løperen standard, brodert fugl på dørpaneler og baksetet, opplyste instrumentpanelet, digitalt display radio, to-tone maling og en T-Top taket med spesielle striper.

Det var NASCAR logoer på forskjermene. Den spesielle pakken hadde også tilpasset aircondition og fire hjul makt skivebremser.