1981 Ford F-150 Front Suspension Feilsøking

1991 Ford F-150 kom utstyrt med tre grunnleggende typer oppheng: en to-wheel drive spiralfjær suspensjon, en to-wheel drive blad-fjæring og en firehjulstrekk dobbelt sjokk og spiralfjær suspensjon. Testing av hver type av suspensjon krever en rekke forskjellige trinn. Som bekrefter at alle opphengsdeler og foringer fungere korrekt er avgjørende for driften av alle tre typer forstilling. Hjuloppheng på 1991 F-150 kan slites ut over tid eller bli korrodert på grunn av miljømessige elementer.

Bruksanvisning

To-Wheel Drive Coil Spring Forhjulsoppheng

1 Trykk ned kraftig på forsiden av F-150, og slipp lastebil. Dersom trucken stuper nedover og opp bare én gang, så de fremre støtdempere og fjærer er i god stand. Dersom trucken spretter eller går ned og opp flere ganger, deretter fjærer eller støt på forsiden av trucken må skiftes ut. Inspiser sjokk og fjærer for overflødig rust eller væske lekker fra støt. Fukt rundt casing av sjokkene er en god indikator sjokk er dårlig.

2 Knel ved siden av hjulbrønnen på den ene siden av lastebilen. Finn de fremre og bakre monterte bladfjær sjakler hvis du har en dual bladfjær front end. Spør din assistent til å sprette den fremre enden av lastebilen. Inspisere radius arm som stikker ut bakover fra akselen sammenstillingen og er festet til en sjakkel på chassiset. Se for slark i bøssingen ved den bakre ende av radien arm. Gjenta dette trinnet på den andre siden av lastebilen. Sett begge radius arm foringer hvis du finner ut at en eller begge er dårlig.

3 Spør din assistent til å fortsette å sprette den fremre enden av lastebilen. Inspisere den øvre ende av hjulbrønn, ved den øvre spiralfjær sete. Hvis du merker noen bevegelse i den øvre fjærsete, stoppe spretter av lastebilen. Løft fronten på lastebilen med en jekk og sted bukker under frontrammen skinnene i lastebil. Senk lastebilen på bukker. Inspiser de øvre fjær seter nærmere å verifisere de øvre fjærsetene er ikke ødelagt eller rustet gjennom.

4 Hev lastebilen av bukker når inspeksjonen er ferdig. Ta på tribunen fra under bilen og senke bilen til bakken.

To-Wheel Drive Leaf-Spring Front Suspension

5 Trykk ned på støtfangeren foran på lastebilen da slipper lastebil. Dersom trucken eneste fall én gang, og spretter rett opp, foran sjokk og bladfjærer er i god form. Dersom trucken spretter mer enn en gang eller fortsetter å sprette, sjekk den fysiske tilstanden til både dempere foran og bladfjærer. Bytt dempere foran eller bladfjærer etter behov.

6 Knel ved siden av en hjulbrønn, og be assistenten til å sprette lastebilen opp og ned. Inspiser foran og bak bladfjær sjakler, på jakt etter lek eller bevegelse i mellom fjærendene og sjakkel bolter. Hvis du finner ut at den ene enden av bladfjær har spille i den, erstatte både bladfjær foringer inne sjakler. Gjenta dette trinnet på den andre siden, eller bare erstatte foringer.

7 Inspiser stabilisator koblinger, som ligger bare bakover fra frontstøt tårnene. Hvis stabilisator koblingene er ødelagt eller bare blir holdt i den ene enden, erstatte både stabilisator koblinger. Vrikke på linken side til side. Hvis koblingen gir ingen motstand og beveger seg fritt, og sett stabilisator linker på begge sider av lastebilen.

8 Ligge under førersiden av bilen. Be assistenten å sprette lastebilen opp og ned. Inspiser fremre skinne bar montering ender for lek. Sporet bar strekker seg fra fronten øvre shock mount diagonalt over til passasjersiden rammen. Bytt foringene i begge ender av banen bar, selv om du ser bevegelse bare i den ene enden.

Firehjulsdrift Forhjulsoppheng

9 Trykk ned på fremre støtfanger av F-150 og slipp den. Dersom trucken kommer oppover og hviler etter bare en sprett, så de fremre doble støtdempere og spiralfjærer er i god form. Dersom trucken spretter flere ganger, inspisere spiralfjærer og doble sjokk på begge sider av lastebilen er skadet. Sett begge sjokk på hver side av lastebilen, selv om du bare finner ut at man er dårlig. Bytt ut støt foringer også. Bytt ut fjærene på begge sider av lastebilen hvis du finner ut at en våren er dårlig.

10 Be assistenten å sprette foran lastebilen, og inspisere radius armene på begge sider av lastebilen. Radiusen armer strekker seg fra forakselen bolig til en sjakkel koblet til kabinettet. Hvis du ser spille i enten bakre enden av en radius arm, erstatte både radius arm foringer.

11 Inspiser stabilisator, på baksiden av begge styre knokene. Vrikker koblingen med hånden. Hvis det ikke er noen motstand fra linken endene, og sett begge linkene. Hvis koblingen endene er ødelagt eller bare festet med en ende, erstatte både stabilisator koblinger.

Hint

  • Skifte deler i par er avgjørende for å holde hjuloppheng foran stabil og sammenfallende.
  • Plasser aldri hånden inn eller på en suspensjon del når forhjulsopphenget blir rystet eller returnert. Dette kan klemme hendene eller fingrene mellom bevegelige suspensjon deler.