1980 Pontiac Firebird spesifikasjoner

Tilbys i fire coupe-bare modeller, inkludert Formula og Trans Am, kan Pontiac bare håpe at opsjoner og turboladeren ville hjelpe 1980 Firebird selge. Til tross for innføringen av den første turboladede Firebird motor, økonomisk usikkerhet, stigende drivstoffpriser, mangel på kroppen stil endringer og påvente av den kommende tredje generasjon av muskel bil resulterte i svært lave salget for 1980-utgaven - faktisk salget falt 57 prosent fra 1979.

Motor

Borte var Pontiac kraftige og populære store blokker, inkludert den berømte 400. 1980 Firebird var tilgjengelig med en 231-kubikk tomme, V-6 med 110 hestekrefter. De V-8s tilbyr litt mer kraft: de 265 kubikk inches med 120 hestekrefter, 301 med 140 hestekrefter. Den 305-kubikk tomme motoren satt 150 hestekrefter ved førerens disposisjon; raske noen Pontiac fans, er 305 en Chevrolet motor - første gang en ikke-Pontiac motor ble satt inn i merkets muskel bil. Den nye 251 hestekrefter 301 Turbo, var imidlertid hva Pontiac håpet ville gjøre opp for nye og mindre motorer. The Firebird nye speedometer topper ut på 85 mph per føderal regulering, enda et element som reflekterte nye kafé standarder.

Alle tre motorene var automatgir bare.

301 Turbo

Bare den nye turboladede 301-kubikk tomme motoren kom i nærheten av-så legendariske Pontiac muskler, sette ut 210 hestekrefter. Ment å erstatte den mektige 400, Turbo 301, noe som tvinger komprimert luft inn i manifolden for å øke forskyvning og dermed hestekrefter, blåste opp ofte, og var en skuffelse for mange. Motorens dårlig ytelse og temperaments natur ført til at det blir stemplet som "båt anker"; ganske mange 1980 Firebirds som rullet av samlebåndet utstyrt med en Turbo senere hadde motoren fjernet, junked og erstattet.

Utseende

For det meste, 1980 Firebird var identisk i utseende til 1979-versjonen. Den mest åpenbare forskjellen var en liten bule på førersiden av bilen hette, er nødvendig for å gi nok plass til turbomotorer. Turbo Firebirds hadde en annen fugl merket viltvoksende over panseret enn ikke-Turbo Trans Ams, og det var spesielle Turbo grafikk på spoiler også.

1979 modell attraktive langrenns blonder grille ble overført til 1980-modeller, som var blackout baklysene og innfelte frontlykter. Regnes den siste av epokens store muskelbiler, 1980 Firebird hadde en 108,2-tommers akselavstand og var 196,8 inches lang og 73 inches bred.

Ri

Pontiac forbedret 1980 Firebird sin tur ved hjelp av nye lav friksjon kuleledd, en spiralfjær foran suspensjon, semi-elliptiske bladfjærer bak og anti-gynging barer i både front og bakende. Hver modell av '80 Firebird hadde fabrikk foran skivebremser; bak trommene kom med Esprit og basere Firebird mens Trans Am og Formel eierne kunne velge skivebremser i stedet.

Interiør

1980 'Bird interiør fått mindre endringer også. Fem farger var tilgjengelige for bilens nye sitteplasser, som ble tilbudt i Oxen Vinyl, Custom Doeskin Vinyl eller hobnail Cloth. Alternativer inkludert akustisk isolasjon pakker og et digitalt innstilt stereo radio med fire høyttalere. Cruise control, servobremser og tunge batterier og dynamoer var tilgjengelig.

Esprit kan kjøpes med en spesiell "Redbird" utseende pakke med farge-tastet hjul; midten av året, den "Redbird" ble "Yellow Bird", som er en av de sjeldne modeller av 1980 Firebird.