1979 Ford vil ikke starte

1979 Ford vil ikke starte


Feilsøking en 1979 Ford som ikke vil starte er en todelt prosess. Hvis motoren ikke vil snu eller sveiv, mest sannsynlig er problemet i det elektriske startsystem. Hvis motoren komme til, men vil ikke starte, må drivstofftilførselssystemet bli sett på. Feilsøking av en Ford som ikke vil starte kan oppnås med et digitalvoltmeter og en liten tid. Ta bilen til en kvalifisert servicetekniker hvis du ikke føler deg trygg på å gjøre disse reparasjoner selv.

Bruksanvisning

Feilsøking en motor som ikke vil snu

1 1979 Ford vil ikke starte

Bruk en stålbørste til å rengjøre batteritilkoblinger.

Kontroller at batteriforbindelsene er rene og fri for korrosjon, slitasje og skader. Rengjør eller reparere kabler og tilkoblinger som kreves. Rengjør batteri forbindelser med en stålbørste hvis korrosjon er funnet. Kontroller at chassiset jordforbindelsen er tett og fri for korrosjon, skitt, rusk og skader. Reparer etter behov. Mål motstanden fra minus batteripolen til chassis jord. Motstanden bør være mindre enn 1 ohm. Hvis motstanden er større enn 1 ohm, er det et problem med chassiset kabel eller jordforbindelse. Reparer eller skift ut ved behov.

2 1979 Ford vil ikke starte

Bruk et digitalt voltmeter for å måle starter systemspenninger.

Mål spenningen fra pluss batteripolen til CHASIS bakken. Spenningen skal være ca 12,8 volt. Plasser batteriet på en batterilader hvis spenningen er mindre enn 10 volt. Vri tenningsnøkkelen til "START" og måle spenningen over startmagnetpolene. Spenningen skal være ca 12,8 volt. Hvis spenningen er riktig, så er det et problem med starteren. Fjern starteren og re-test.

3 Følg ledningene fra starteren solenoid til starteren stafett. Trådene bør være fri for skade, slitasje og korrosjon. Hvis den er skadet, reparere eller erstatte ledningene. Vri tenningsnøkkelen til "START" og måle spenningen over spolen, terminaler 85 og 86. Spenningen skal være ca 12,8 volt. Bytt starteren relé hvis spenningen er riktig. Dersom volatge ikke er riktig, er det et problem i starttenningskrets. Reparer etter behov.

4 Vri bryteren "OFF". Åpne sikringsboksen og inspisere sikringene. Skift ut eventuelle sikringer som er blåst eller skadet.

Feilsøking en motor som skrur men vil ikke starte

5 Finn luftfilteret på luftinntakssystemet. Ta av dekselet og inspisere luftfilteret. Filteret skal være ren og fri for smuss og korrosjon. Skift etter behov.

6 Finn drivstoffilteret under chassisrammen. Fjern bensinpumpen stafett. Vri tenningsnøkkelen til "START" og dra motoren rundt flere ganger. Starte motoren uten stafetten vil avlaste trykket i systemet. Fjern drivstoffledningene til drivstoffilteret. Fjern drivstoffilteret og inspisere. Bytt filteret hvis det er tett eller skittent.

7 Bytt bensinpumpen stafett. Vri tenningsnøkkelen til "ON" og lytt til bensinpumpen for å slå på. Et hørbart "hum" fra bensinpumpen kan bli hørt og et klikk når releet slår på. Hvis lyden ikke kan høres det kan være et problem i drivstoffpumpekretsen. Sjekk bensinpumpe relé sikringen og skift ut om det er blåst. Hvis lyden kan høres det kan være et problem med bensinpumpen. Kontroller at ledningene til drivstoffpumpen er fri for korrosjon, slitasje og skader. Reparer etter behov.

Hint

  • Mange auto deler butikker som Auto Zone og Advanced Auto Parts vil teste batteriet, dynamo og starter gratis.