1979 Ford 2.3 Ytelsestips

Fords 2,3-liters "Pinto" motor (offisielt kjent som T88) var en av de første virkelige utrolige firesylindret engineering. Selv ganske avanserte ved slutten av 1960-tallet standarder, 2,3-liters var ikke revolusjonerende på noen enkelt måte. Overhead-cam fire sylindere hadde eksistert i noen tid, men den 2,3-liter sterke motorblokk, sømmelig flyter topplokk, pålitelig ytelse og fullt moderne design gjort det elskling av syklistene og kongen av amerikansk-laget fire sylindere i flere tiår å komme.

Oppdater Før du oppgraderer

1979 topplokk har ingenting spesielt galt med det, men senere-modell dual-plugin topplokk er iboende mer effektiv og dyktig. Selv om Ford opprinnelig designet disse hodene for bruk med bensininnsprøytning, kan du tilpasse dem for bruk med en forgasser. En aksje dual-plugg topplokk i seg selv vil bare øke hestekrefter med om lag 10 prosent, men vil tjene som et godt grunnlag for fremtidige oppgraderinger. Hvis du vil ha best mulig lager hodet, skaffe en fra en 1998-2001 2,5-liters Ford Ranger.

Port Head

Inntak pakning-matching er en god idé for noen hodet, som er blending bollen området bak ventilen hodet inn i herdet ventilsetet. Men vær forsiktig når du fjerner noen betydelig mengde materiale fra kortsiden sving der porten bøyer seg ned mot ventilen. Fjerne for mye materiale fra kortsiden sving på dette hodet kan drepe lav hastighet flyt. Den 2,3-liters hodet vil akseptere 1,89-tommers inntak og 1,59-tommers eksosventiler, men du må ha installert og kuttet med en tre-vinkel ventil jobb å bruke dem herdet ventilseter. Hold aksjen innløpsventilen hvis du planlegger å bruke en turbo, men erstatte eksosventil med en 1,59-tommers enhet.

Installer en Turbo

En naturlig pustende 2,3-liter er bra for 230-250 hestekrefter på det meste - og bare hvis du erstatter hver enkelt komponent i motoren. For virkelig å kapitalisere på den 2,3-liters potensiale, gjøre hva Ford gjorde og installere en turbo. En T3 turbo kombinert med en portet hode, smidde stempler, smidde stenger og en stål veivaksel kan netto du om 400 hestekrefter mens du bruker en ganske mild kamaksel. Hvis penger er ikke noe objekt, og du desperat trenger fire-sifret hestekrefter, kan du oppnå 1000-pluss med en massiv turbo, smidd stål komponenter, en stor kamaksel, en 2,5-liters hodet og blokkere forsterkninger.

Go Big

Av seg selv, vil en 2,5-liters Stroker veivaksel fra en 1998 til 2001 2,5-liters Ford ikke øke makten ved noen betydelig beløp, men kombinere økningen i forskyvning med en frittflytende hodet og du har minimum 10 prosent økning i hestekrefter og dreiemoment over hele linja. Hvis du ønsker å øke forskyvning (eller bare kjøpe en komplett LRG-425 kasse motor fra Ford), gjør det bare i forbindelse med en turbo. En 10 prosent økning i kraft blir ganske betydelig når du kommer opp til 350 til 400 hestekrefter nivå, for å si ingenting av 1000 hestekrefter som denne motoren er i stand.