1978 Honda Goldwing Spesifikasjoner

1978 GL1000 Goldwing var en touring motorsykkel utviklet av Honda i 1978, fire år etter at den første gang Goldwing motorsykkel truffet markedet. Mellom 1975 og 1979 ble mer enn 97.000 modeller av GL1000 solgt i Amerika. Modellen ble erstattet av GL1100 i 1979.

Makt

Motoren på Goldwing har et volum på 60,66 kubikk inches, som er volumet sveipes av stemplene i en bevegelse fra det øvre dødpunkt til det nedre dødpunkt. Det er også fire-takt, noe som betyr at inntaks, kompresjon, forbrenning og eksos slag alle skje i løpet av to omdreininger av veivakselen. Det er en flat motor med to sylindre på hver side av veivaksel, kjent som et horisontalt motstående motor. Hver av de fire sylindre har to ventiler tilknyttet, disse leder avgassene fra motoren. Sylinderen diameter, eller boringen, er 2,8 inches, og slaglengden er 2,4 inches, det vil si den avstand som stempelet beveger seg i sylinderen. Kompresjonsforholdet - forholdet mellom sylinderhodet volumet i forhold til volumet av stemplet både før og etter en kompresjonsslaget - er 9,2: 1. Alt dette genererer 82 hestekrefter med en hastighet på 7500 omdreininger per minutt og en topp frø av 121,8 miles per time.

dimensjoner

Forhjulet av Goldwing har en diameter på 19 inches, mens bakhjulet er litt mindre, stående på 17 inches. Motorsykkelens tørrvekt - som er vekten av kjøretøyet når den har blitt tappet for alle sine fluider, så som olje og gass - er 650.4 pounds. Det kan også lagre opptil fem liter gass i sin tank.

Andre funksjoner

En overliggende kamaksel valvetrain betyr at kamakselen er plassert over brennkammeret. Dette systemet bruker færre komponenter enn en overhead ventilsystem og veier mindre. En luft-kjølesystem holder motorens temperatur ned, noe som gjør at den ikke overopphetes og gir gode resultater. En fem-trinns girkasse girkasse leverer kraften generert av motoren ned i hjulene. Tre skivebremser, to foran og ett i ryggen, har til oppgave å stanse motorsykkelen.