1978 Dodge Challenger Spesifikasjoner

1978 Dodge Challenger var ikke en Dodge, det var ikke en Challenger, og det var ikke amerikansk. Det brakte teknologisk innovasjon gjennom bruk av balanseaksler for å redusere vibrasjoner, men det har også ført sammen et rykte for upålitelighet. Dodge solgte det fra 1978 til 1983.

Historie

I 1978, Mitsubishi ønsket å utvide salget til USA og fryktet at folkemeningen ikke ønsker velkommen en japansk bil. Maker arrangert med Dodge til å selge sin nye bil med en Dodge navn. De valgte navnet på en tidligere Dodge med ingen forbindelse til stede Mitsubishi modell. Dodge hadde solgt en bil kalt Challenger på midten av 1970-tallet med en stor V8 produsere store hestekrefter. Navnet var faktisk den eneste likhet mellom de to bilene. Den nye Dodge Challenger varte fra 1978 til 1982 da Mitsubishi følte meg trygg på at det kunne markedsføre bilen under sitt eget navn.

Motor

1978 Dodge Challenger er en to-dørs coupé med bakhjulsdrift bygget for å konkurrere med Honda Prelude og Toyota Celica. Mitsubishi tilbudt en upopulær basen firesylindret, 2,0-liters motor som produserte 77 hestekrefter og kom med en fem-trinns girkasse og en uvanlig enkel overliggende kamaksler og en 2,6-liters motor som produserer 105 hestekrefter, med enten en femtrinns manuell eller en automatisk overføring. Den 2,6-liters motor har en fem hovedlager jern blokk, aluminium cross-flow topplokk og enkelt fat forgasseren. Boring og slaglengde er 3,59 inches med 3,86 inches. Motoren produserer 105 hestekrefter ved 5000 rpm og 139 fot-pounds av dreiemoment på 2.500 RPM. Kompresjonsforholdet er 8,2: 1. Mitsubishi temmet vibrasjoner inne i firesylindret motor med kontraroterende balanseaksler. Begge motorene er langsmontert.

problemer

Den 2,6-liters motor led av fordreining og sprekkdannelser i topplokket. Siden deler måtte bringes inn fra Japan, reparasjoner var dyrt. Aksjen forgasseren var utilstrekkelig, så Mitsubishi tilbudt en oppgradering kit med større jetfly som richened drivstoff / luftblandingen, men det var også dyrt.