1978 Dodge Challenger Specs

1978 Dodge Challenger Specs


The Challenger var Dodge versjon av 1970-tallet ponycar, en rimelig, svært stylet bil med en prestasjonsorientert omdømme. Dodge startet produksjonen på Challenger i 1970, med den hensikt å konkurrere med populære modeller som Camaro og Mustang. Den første generasjonen av Challenger ble produsert fra 1970 til 1974, produsert på Chrysler E plattformen sammen med Plymouth Barracuda. 1978 modell år markerte begynnelsen på den andre generasjonen av Dodge Challenger, produsert frem til 1983. Denne gangen, derimot, Challenger navnet ble gitt til en importert Mitsubishi-modellen, kjent i Japan som Mitsubishi Galant Lambda.

Motor og girkasse alternativer

Standardmotoren tilgjengelig på 1978 Dodge Challenger var en 2,0-liter, enkelt overliggende kamaksler, rett firesylindret motor med 77 hestekrefter. Tilgjengelig som motoren var en 2,6-liter, SOHC rett fire med 105 hestekrefter. Den 2,6 liters motor var ekstremt store for en firesylindret, med tendens til å produsere en stor mengde vibrasjon. Mitsubishi pioner innenfor teknologi for å håndtere denne vibrasjonen: twin, kontraroterende balanseaksler. The Challenger standard girkasse var en fem-trinns manuell, med mulighet for en tre-trinns automatgirkasse.

Hjuloppheng og bremser

Montert på 1978 Challenger unibody struktur var en MacPherson forhjulsoppheng, med en solid aksel og spiralfjærer i baksetet. Skivebremser foran var standard på Challenger; fire hjul skivebremser var tilgjengelig som en del av en valgfri Road Wheel pakken.

Ytre

Til tross for at bygget på en ny Mitsubishi plattform, 1978 Dodge Challenger holdt rammeløs hardtop to-dørs coupé stil sett i tidligere år. Dens standarddekk var en generøs størrelse 195 / 70R14. Utfordrer utvendige dimensjoner inkluderte en akselavstand på 99,6 inches og en samlet lengde på 180 inches.

interiør funksjoner

Interiøret i 1978 Dodge Challenger var godt utstyrt for sin tidsperiode. Noen av de innovative funksjoner på bilen inkludert en ekstern utgivelsen hette og dekk, en bakrute elektrisk defroster, klokker og lamper på en overhead-konsoll og tepper overalt. Også inkludert var bøtteseter, justerbar rattstamme, en turteller, farget glass, en låsegasskappe, to horn og en fire-høyttaler AM / FM stereo. The Challenger også omtalt klokkespill i stedet for ringeknappene.