1976 Ford Specs

I 1976 Ford produserte biler som spenner fra den foretrukne personlig luksusbil til den ikoniske muskel bil. For baby boomers som ønsker å eie en sporty og stilig bil, Ford bygget fem favoriserte modeller. De inkluderte grasiøs ennå sporty Thunderbird; Mustang, som ble en av Amerikas mest elsket kompakt og ren muskelbiler; Ford Maverick; Bronco, Fords første generasjon SUV; og mellomstore erstatning for Fairlane, Ford Torino.

Klipper og funksjoner

Den sjette generasjon Thunderbird, oppgradert i luksus-segmentet bil, var tilgjengelig som en to-dørs hardtop sedan. 1976 Ford Mustang II kom i to hoved trims: Cobra II og Stallion. Mens Cobra II pakken var tilgjengelig i to-dørs kombikupé design, Stallion var tilgjengelig som en kupé og en kombikupé. En tredje trim, Mustang Ghia, med kupé og kombi alternativer, ble også gjort tilgjengelig i 1976 med en valgfri månen tak. Torino hadde to-dørs og fire-dørs alternativer som en sedan og en stasjonsvogn, og kom også som en to-dørs cabriolet. The Bronco kom med fire-wheel-drive-pakken, og ble populær for off-road utflukter.

Standard funksjoner på de fleste 1976 Ford biler var servostyring, air condition, AM / FM-radio, aluminium hjul og fire hjul skivebremser. I tillegg har Ford Thunderbird kom med tilt styring, seks-veis elektrisk seter, cruise control og en dobbel eksos.

motor~~POS=TRUNC

Thunderbird var den tyngste av alle 1976 Ford-biler, veier bare under 5000 pounds. Det var utstyrt med en tung 7.5L V8-motor, som produserer 202 hk med 352 fot-pounds av dreiemoment. Ford Mustang II veide like under 3000 pounds. Det var tilgjengelig med tre motoralternativer: en firesylindret 2.3L in-line OHV med en effekt på 92 hk, en 105-hk 2.8L OHV V6-motor, og 134 hk 5.0L V8-motor som produserte opp til 247 fot-pounds av dreiemoment og som ble bygget primært for Cobra II. Både Torino og Bronco kom utstyrt med V8-motorer, og effekter varierte mellom 138 og 152 hk.

Thunderbird ble bygget med en standard tre-trinns automatgirkasse. Mustang II kom med en standard fire-trinns manuell girkasse, og en valgfri tre-trinns automatgirkasse. Både Maverick og Torino kom standard med tre-trinns manuelle girkasser.

Ytelse og Valg

Designet for å være en luksuriøs to-seters ble Thunderbird utstyrt med et kuleledd hjuloppheng foran og tilbyr en komfortabel tur. For Bronco, Ford utstyrt den med en bladfjær bakhjulsoppheng, og brukte bremser og akslinger fra F-100 lastebiler. The Bronco hadde også muligheter for en hjelpegass tank, en snøplog, en campingvogn og enheter med overdrive.