1972 Plymouth Road Runner Spesifikasjoner

Den femte årsmodell av Plymouth muskel-bil linje, 1972 Road Runner omtalt noen stilistiske endringer fra 1971 modell, flere gassvennlige motorer for å møte nye statlige utslippskrav og racy GTX pakken.

motorer

På grunn av nye utslippskravene, de 1972 modell år Plymouth Road Runners omtalt større kjedelig, men lavere kompresjon og mindre kraftige motorer som kan kjøres på lav-bly eller blyfri gass. Grunnmodellen holdt en 400 kubikk tomme V8 som gjorde 255 hestekrefter, og den valgfrie GTX pakken inkludert en mer robust 440 kubikk tomme 280-hestekrefter V8. Den Hemi-motoren var ikke lenger tilgjengelig.

Egenskaper

1972 modell år Road Runner var den første til å gjøre elektronisk tenning standard og inkludert en fire-trinns manuell girkasse. Men et vell av alternativer var tilgjengelig, inkludert foran og bak svaie barer, en tre-trinns automatisk girkasse (standard med GTX pakken), og en rekke interiør fasiliteter. Selvfølgelig, hver bil kom med den velkjente "pip pip!" horn fra tegneserie med samme navn.

Kropp

Overført nesten urørt fra 1971 modell år styling overhaling, beholdt 1972 Road Runner kroppen flykroppen form og 115-tommers akselavstand. Ekstrautstyr inkluderer Air Grabber hette med scoop, en levende utvalg av maling ordninger, og valgfri hette og bakskjermen striping. Det var ikke en kabriolet alternativ, men forhandler installert soltak var tilgjengelig.