1972 Mercury Marquis Spesifikasjoner

1972 Mercury Marquis var en full størrelse premium sedan, coupé og stasjonsvogn linje fra Ford Motor Company mid-luksus Mercury divisjon. Å gjøre sin debut i 1969, denne linjen også omtalt konvertible og høy ytelse Mercury Marauder trimmer, men disse ble droppet for 1972 årsmodell, som også markerte i fjor for andre generasjon Marquis bil. 1972 Mercury Marquis var over 18 fot lang, og selv om det delte mange deler med andre Ford-biler, styling var mye nærmere det av en moderne Lincoln.

motorer

Marquis kunder hadde valget mellom tre motoralternativene avhengig trim nivå eller valgfrie motoroppgraderinger. Basen Motoren var en 400-kubikk tomme V8 med en to-barrel forgasseren. Dette ble funnet på standard Marquis biler og vogner. Deluxe og Brougham trimmer var utstyrt med en standard 429-kubikk tomme V8 med en fire-barrel forgasseren. En enda kraftigere 460-kubikk tommer motor, også pakking en fire-fat forgasser, var bare tilgjengelig på biler utstyrt med air condition.

Drivverk og chassis

Som alle sine Mercury fettere, 1972 Marquis brukt en front-motor, bakhjulsdrift konfigurasjon. En standard tre-trinns Select automatgir overført all den kraften til hjulene. Ingen manuell girkasse var tilgjengelig, i tråd med Mercury bilde for glatt å kjøre store biler. "Just Old Cars" magazine beskrevet bilens kompatible suspensjon som følger: "Hvis du har fulgt en nedover motorveien, vil det synes å flyte over humper i veien som om de ikke engang eksisterer." Sikkerhets funksjoner inkludert en dobbel hydraulisk bremsesystem med en varsellampe.

Kropps Stiler og Eksteriør

Marquis var tilgjengelig i standard, Deluxe og Brougham trimmer, hver i sin tur legger til en høyere grad av luksus. Som for vogn, trimme nivåer var markien og Marquis Colony Park, sistnevnte er den mer luksuriøse. Mål for sedan og coupe var gigantisk på 224,8 inches lang og rir på en 124-tommers akselavstand. Vognen var faktisk litt mindre på 220,5 inches lang, med en 121-tommers akselavstand og dele en plattform med moderne Ford-merkede vogner. Inne var sitteplasser for seks personer, fem med de valgfrie foran skuffer seter. Vogn trims plass til opptil 10 personer når den er konfigurert med fronten benk og to sidevendte tredje rad sittebenker. Noen alternativer inkludert cruise control, et klimaanlegg med automatisk klimakontroll og en AM / FM stereo lydanlegg.