1970 Chevrolet Nova SS 396 Standardfunksjoner

1970 Chevrolet Nova SS 396 Standardfunksjoner


1970 Nova var muskel bil i fjor. Utslipps standarder, sikkerhetsregler og bensinmangel kombinert for å tvinge Chevy å tone ned motoren og legge til sikkerhetsfunksjoner. Disse funksjonene spiste i ytelsen enda mer. Men 1970 var likevel et godt år for Nova, som inneholdt SS pakke 396 som var lei ut til en 402 og hadde 375 hestekrefter.

Motor

Selv om det ikke har kraften i 1969 427-kubikk tommer motor, 1970-versjonen var fortsatt veldig sterk. SS, eller Super Sport-pakke for Nova, skapte så mye av en muskel bil som mulig. Motoren ble endret for å imøtekomme nye utslipps og sikkerhetsregler, men det fortsatt hadde 375 hestekrefter.

Motoren hadde et kompresjonsforhold på 10,25: 1, og en boring og slaglengde på 4.094 og 3,76 inches. Den hadde en imponerende 415 fot-pounds av dreiemoment. Motoren var en V8 med overliggende ventiler og to ventiler per sylinder. Motoren har også inneholdt en fire-barrel forgasseren som maksimert makt.

SS pakken for Nova var også tilgjengelig med en 349-kubikk tomme motoren med automatgir. De fleste SS biler var av denne typen.

Drive Train

Den firetrinns etasje shifter var den sterkeste alternativet for sendinger i SS 396 pakken, men en Hydramatic og en tre-trinns manuell var også tilgjengelig.

Nova hadde en 111-tommers akselavstand. Den kjørte på E70 X 14-tommers dekk.

SS hadde uavhengig kuleledd spiralfjærer for suspensjon. Det hadde hydraulisk selvjusterende bremser på alle fire hjul med 9,5-tommers bremseklosser. En enkel eksos var standard, men en dobbel eksos var tilgjengelig som et ekstra alternativ.

Egenskaper

Muskel biler ble bygget for fart og kraft, så det var ikke mye av luksuriøse avtaler i SS. Noe som kan redusere vekten økt hastighet, så tillegg ble holdt på et minimum. På 1970 SS, servostyring, automatgir, klimaanlegg og radio var flere alternativer til pakken.

Mange farger var tilgjengelige, og metalliske farger var tilgjengelig som en del av den vanlige SS-pakken. To-tone farger var også tilgjengelig.

Nova hadde SS emblemer eller insignia, på fendere og rygg lys. Grillen var svart, og andre enn disse elementene, det virket som standard Nova.

SS pakke Nova koste rundt $ 3000 mens standard Nova ble priset til ca $ 2500.