1969 GMC Pickup Spesifikasjoner

1969 GMC Pickup Spesifikasjoner


1969 GMC pickup lastebil valg fortsatt merkets C og K lastebil linjer i de ulike lastebilvektkategoriene tradisjonelt tilbys. Med noen tillegg og endringer i motoralternativet lineup, lastebil modellene var generelt sammenlignbar med tidligere modeller gjennom midten av 1960-tallet - med 1500, 2500 og 3500 betegner 1/2-ton, 3/4 tonn og 1- tonns lastebil modeller. 1969 år lineup ville representere det siste året lastebilene ble gjort før drivstoffmangel og utslipps lover endret design.

Body Detaljer

I likhet med sin søster merkevare, Chevrolet, GMC fortsatte den samme grillen og merkevare merke på fronten av lastebilen. Frontlyktene også fortsatte beefier utvalg av quad-lys funksjon i forhold til den mer forbruker-minded Chevy design av doble frontlykter.

Kropps fargene ble fabrikkert i en to-tone mønster som følge av bruk av øvre og nedre sideseksjoner. Disse fargevalg ble tilbudt som standard på CST pakken og som skjønnsmessig på andre modeller. De tre alternativene som tilbys inkludert base 1500 pakken, Custom 1500 (CST), og Super Custom 1500.

Astro body design tilbudt en mye større hytteområde, økende passasjerplass og rom for å reise og komfort. Den økte vinduet området også forbedret sikt for føreren.

Interiøret inkludert en myk dashbordet, varme og avrime funksjoner, en nedre rattstilling, og en dobbel hastighet vindusvisker motor.

motor~~POS=TRUNC Detaljer

1969 GMC lastebiler fått en ny åttesylindret alternativet med en 255-hestekrefter, 350-kubikk-tommers emisjon i 5,7-liters motor.

De resterende motor valg varierte fra bunnen valg av en seks-sylindret 250-kubikk-tommers modell sette ut 140 hestekrefter til en åtte-sylinder, 396-kubikk-tommers modell som produserer 310 hestekrefter. Drivstoff valg inkludert både gass- eller dieselmotorer, inkludert den sekssylindrede modellen.

Bremsing og Transmission

1969-modellene som inngår innføring av en fotbetjent nødbremsen versus den gamle utformingen av en håndbetjent versjon.

Standardpakken for lastebilen ble bygget med en tre-trinns manuelle alternativet. Derfra forbrukerne kunne velge en større firetrinns girkasse med manuelle skift eller velge en automatisk girkasse. Valgene var begrenset, avhengig av motortype installert i bilen.