1969 Dodge Dart Spesifikasjoner

Dodge Dart startet som en full-size bil i 1960, deretter krympet til en mid-size i 1962, og til slutt ble en kompakt i 1963. Dart deretter bodde en kompakt inntil selskapet ble avsluttet produksjonen i 1976 for å konsentrere seg om sin etterfølger, Aspen. I løpet av årene, Dart gikk gjennom ulike design og redesign. I 1969 hadde Dart fått renovering av sitt interiør, eksteriør og motor å gjøre det mer som en muskel bil enn en vanlig billig priset sedan.

Kropp

I 1969, Dart var tilgjengelig i flere modeller og karosserivarianter. Du kan kjøpe din Dart som en standard firedørs sedan, som tilpasset fire-dørs hard top, som en GT-modell cabriolet, som en GTS-modell hard top eller konvertible eller som en Swinger modell coupe eller cabriolet. GT var luksusen Dart, mens GT Sport (GTS) ble innført i 1968 for å kunne konkurrere med andre populære biler som Nova SS. GTS hadde krom, Rallye fjæring og større hjul og felger enn standard sedan. GTS var ment å se sporty og rask, med side kroppen racing striper, hette buler, luftventiler og bak humlen striper. Hvis du bestilte den V-8 motor for GTS, ble suspensjonen gjøres sterkere ved å svaie barer og foran torsjon. I 1969 Dodge også innført Swinger, ment å appellere til de unge markedet. Den Swinger hadde en lys rød utvendig og humlen striper. Det hadde også en Rallye fjæring og en forestilling hette.

Motor

I 1969 Dodge tilbys seks motorer for Dart. Økonomien modellen var en Slant Six 170-kubikk tomme motor med to ventiler per sylinder. Den hadde en hestekrefter på 115 hk ved 4440 RPM, en hk til vektforhold på 23,7, og et kompresjonsforhold på 8,5: 1. En tre-trinns manuell girkasse kom standard, mens en tre-trinns Torque-flite automatgir og en fire-trinns manuell ble tilbudt som et alternativ. GT Sport modellen hadde en kraftigere motor alternativ, en 383 kubikk tomme V-8. Den Swinger hadde en 340 kubikk tommer, 275 hestekrefter V-8. Den Swinger kom med en fire-trinns manuell girkasse og Hurst shifter.

Funksjoner og alternativer

Med så mange modeller, dets ingen overraskelse at det var mange alternativer som tilbys for de ulike 1969 Dart. Det luksuriøse GT kom med full tepper, et utvalg av 16 interiørfarger, selvjusterende bremser og et varmeapparat / defroster. Convertibles hadde en strøm topp og alt-vinyl sittebenker, med bøtteseter som et alternativ. Den Swinger og Dart sedan hadde to horn og klut-og-vinyl møbeltrekk, og Swinger tilbys også mulighet for all-vinyl setetrekk. Den Swinger 340 og Dart Custom hadde også full sittebenker, sammen med muligheten for en all-vinyl interiør. Endelig GTS tilbys bøtteseter (ekstrautstyr for cabrioleter, standard for hard top), valg av to-tone maling arbeidsplasser og dobbel eksos tips.