1969 Chevrolet Camaro Spesifikasjoner

1969 Chevrolet Camaro Spesifikasjoner


Den Camaro ble først introdusert til verden i 1967. Det ble produsert helt til 2002, da Chevrolet stanset den legendariske muskel bil. Men i 2009, Chevy avduket konseptbilen for en ny Camaro, som startet produksjonen igjen i 2009. 1969 Camaro var en del av den første generasjonen, oppfattet som konkurranse mot Ford Mustang og med noen av de samme funksjonene som Chevy II Nova. Den femte generasjonen av Camaros, lansert i 2009, har en retro design skapt for å minnes storhetstiden av første generasjon.

Motor og girkasse

1969 Camaros kom standard med bakhjulsdrift og en 3,8-liters rekkesekser-sylindret motor med hydrauliske ventilløftere; en 90-graders V-8 motor med støpejernsblokk og hodet var valgfritt. Motoren hadde et kompresjonsforhold på 11: 1 og en boring og slaglengde på 4,3 inches til 3,8 inches. Super Sport (SS) modeller kan leveres med enten en 296-hestekrefter 5,7-liters V-8 eller en 6,5-liters V-8 med 375 HP. Den høye ytelse Z28 Camaro hadde en 5-liters V-8 med spesielle forgassere og kammer. Den Z28-motoren hadde en offisiell rating på 290 HP, men ble antatt å være i stand til å gå så høyt som 360. Standard girkasse var en tre-trinns manuell, selv om kjøperne kunne få en fire-trinns manuell eller en tre-trinns automatgirkasse som en alternativ.

Kropp

1969 Camaros kan være enten hardtop sport coupes eller cabrioleter. Mange flere idretter coupes enn cabrioleter ble gjort, med 214,278 hardtops produsert i forhold til bare 16 515 kabrioleter. 1969 Camaro hadde en stål unibody chassis med en live aksel på baksiden og en uavhengig fjæring foran. Utsiden av Camaro hadde et bredt grille, blusset buer og karakteristiske runde frontlykter; frontlysene var skjult med Rally Sport (RS) pakken. Den Z28 var mindre enn $ 50 mer enn standardmodellen, og kom med to rally striper, mer responsiv styring og en F41 suspensjon.

alternativer

Et stort antall alternativer var tilgjengelig for 1969 Camaros. Super Sport-pakken lot deg et større utvalg av motorer og et spesielt kald luft induksjon hette, som også var et alternativ for Z28. Andre alternativer for alle modeller var to-tone maling, ekstra belysning, AM / FM-radio, kassettspiller, turteller, sidevegg dekk, servostyring og en valnøtt kornet rattet. En momentgirkasse var tilgjengelig for biler med sekssylindrede motorer. Kjøpere kan også bestille en gulvmontert girspak, hjulkapsler, og foran og bak støtfanger vakter. Interiør fargene var tilgjengelig i ulike nyanser av gull, turkis, rødt og grønt. Utvendig kunne være malt i ditt valg av enten vanlig glans farger eller metallic i brunt, sølv, gull, blå eller grønn.