1968 Chevelle Gearing Specs

1968 Chevelle Gearing Specs


Muskel biler som 1968 Chevelle fikk sin "umph" fra spesialisert gearing i sine sendinger. Høy ytelse hestekrefter motorer kreves holdbare tannhjul for å håndtere strømmen. De brølte som en løve, gorging seg på gass. Tilbake da det kostet tretti-tre cent per gallon å mate en 8-mile per gallon vane.

Tre-trinns fullsynkronisert

Dette var standard med alle 1968 Chevelle andre enn SS 396 serie modeller. De tre-hastigheten som tilbys smidig giring i akselerasjon med girutvekslinger tilpasset motoren. En spesiell tre-trinns fullsynkronisert girkasse, med en gulvmontert girspak og kraftige komponenter, var standarden for SS 396-serien, og et alternativ for andre modeller.

Fire-trinns fullsynkronisert

Denne overføringen var tilgjengelig for alle Chevelle modeller med V-8 motorer. Det tilbys jevn, positiv giring opp og ned gjennom alle girene og inkluderte en girspaken gulvet for å hindre utilsiktet skiftende å reversere.

økonomisk Drive

Denne overføringen var bare for sekssylindrede modeller og standard Turbo-brann 307 V-8 motor. Det fungerte i forbindelse med fullt synkronisert tre-trinns girkasse. Ved ca 30 km / h, kan overdrive giret være semi-automatisk aktiveres for å bremse motoren. Dette drive tilbys også drivstofføkonomi og redusert slitasje på motoren. Girene ble engasjert av et T-håndtak nederst i instrumentpanelet.

automatisk Powerglide

Dette glatt-drift, helautomatisk girkasse var det mest populære for 1968 Chevelle. Det var tilgjengelig på alle modeller unntatt de som er utstyrt med 325 hk Turbo-brann 327 V-8. Ved moderate hastigheter, kan lavgir bli engasjert for bestått. Det inneholdt en tre-element momentomformer med to-trinns planetgir.

Turbo Hydra-Matic

Denne sendingen ble bare brukt med Turbo-Jet 396 V-8 motorer, med enten kolonnemontert eller konsollmonterte skifte kontroller. Dette ble omtalt som en "hans og hennes." I 1960 ble det antatt at menn ønsker at funksjonen, som tilbys tre gir forover opp til 65 miles per time, mens kvinner drivere foretrekker den helautomatiske alternativet.