1966 Ford Mustang Panel Repair

1966 Ford Mustang Panel Repair


En tidlig Ford Mustang er nå over 40 år gammel, og i motsetning til dagens biler, kroppen var ikke dyppe behandlet for å hindre rust og korrosjon. De fleste unrestored Mustangs er nødt til rust på flere områder, de vanligste stedene å være hjørnene av dører, panelfronten kvartal bak forhjulet og kvartalet panel bak. Små rust-throughs kan lett repareres uten å måtte bytte hele panelet.

Bruksanvisning

1 Ta av front kvartal panel og få delen til en komfortabel arbeidshøyde. Den nåværende reparere bilen har en rust-through på den nedre delen av kvartalet panel foran rett bak rattet.

2 Identifisere grensen for rust fra innsiden og utsiden av panelet. Marker et firkantet område som tar ut alt av rust og 1/2 "til gode, ikke-rustne metall. Lag en kraftpapir mønster i dette området. Trace mønsteret på 22-gauge stål. Skjær lappen ut. Dette området av kvartalet er nesten flatt med en svak kurve.

Bruk 2-tommers rør som et omdreiningspunkt med patche panel på toppen og hendene i hver ende rulle patchpanel for å produsere en svak kurve. Plasser lappen i kvartalet panel for å sjekke formen og passform. Hold gjør dette rullende handling til patche passer konturen nøyaktig. Det kan ta noen lette trykk med metallbearbeiding hammer for å få det riktig.

3 Etter at patch-panelet er formet for å matche kvartalet panel, spore omrisset av selve oppdateringen til kvartal panel. Skjær ut rustne delen med en cut-off hjul bare å forlate sharpie kurvelinjen. Dette bør forlate akkurat den rette mengden plass å sveise i panelet med en full tykkelse sveis for å fylle gapet.

4 Sand all maling fra rundt lappen området med slipemaskin. Plasser lappen i hullet og holde med magneter eller klips. Gjør det første sveis på ett sted. Patch skal være på nivå med panel på dette stedet. Flytt til et annet sted 180 grader fra første sveis, slik at hele plasteret er i vater, og foreta en ny flekk sveis. Weld alle fire sider av plasteret på denne måten og fjerne klippene eller magneter.

Fortsett spot sveising rundt lappen omtrent hver en tomme, noe som gjør at lappen er nivået før hver sveis. Bruk dolly og hammer for å bump metallet for å justere. Fortsett å få øye på sveisen om hver tomme i rundt lappen til alle sømmen er fylt.

5 Etter å ha fullført all sveising, hammer sveise sveiseskjøten med dolly og hammer for å flate ut sveisestrengen, og avlaste varmeinduserte metall stress.

6 Grind sveisen flat innvendig og utvendig med 36-strø og deretter 120-grus. Pass på at det ikke er noen nålestikk som trenger å bli re-sveiset. Plasteret kan bumped nesten glatt med bare dolly og hammer og en kropp fil.

Bruk plast filler eller bly i dette området som en siste utvei. Hvis du bruker plast filler, bruke en god kvalitet lys filler som Evercoat Z-grep. Sand filler med 80-sand å forme og nivå. Tykkelsen bør ikke være mer enn 1/32 av en tomme. Etter forming og planering, sand gjennom de andre korn papirer til fullt fjær-kanten reparasjonen. Avslutt sand med 320-grit papir og alltid bruke en slipekloss.

7 Spray to strøk med primer. Etter at primeren er tørr sand flat med 320-strø sand papir. Panelet er nå klar for endelig grunning og maling.

Hint

  • Øv sveising på skrape brikkene til å justere utvalget og trådmating. Fortsett å øve.
  • Metal bumping er en kunstform som krever øvelse og tålmodighet.
  • Bruk alltid vernebriller og hansker når du arbeider med metall og sveising.
  • Arbeid er et trygt og godt ventilert sted ved sveising.
  • Bruk alltid en maling spray maske når du maler.