1966 Ford Fairlane Specs

Ford Fairlane ble redesignet i 1966. større kropp stil ble supplert med nye interiør alternativer. The Fairlane ble tilbudt i basen, GT og GTA trimme nivåer samt 500 og 500XL serien. Ulike motor- og girkassealternativer var også tilgjengelig i 1966 for Fairlane.

Base Fairlane

Basen Fairlane kom med en 3,3-liters, 200-kubikk-tommers, sekssylindret motor. Dette forgasser, støpejern Motoren hadde et kompresjonsforhold på 9,2 til 1 og 120 hk ved 4400 rpm. En manuell girkasse kom standard, selv om automatgir var også tilgjengelig. Basen Fairlane kom i en to-dørs sedan, firedørs stasjonsvogn og en firedørs sedan. Den sekssylindrede kom også i 500-serien, som var en mer avansert modell med oppgradert interiør og inkludert et konvertibelt alternativ, og XL500.

Fairlane GT og GTA

The Fairlane GT kom standard med en 390-kubikk-tommers, V-8 motor. Denne motoren ble vurdert til 335 hk. En valgfri 427-kubikk-tommers motor var tilgjengelig for 1966 GTA. V-8 Fairlane ble også tilbudt i en to-dørs sedan, firedørs sedan og en fire-dørs stasjonsvogn. Et konvertibelt var tilgjengelig i 500-serien med åtte-sylindrede motorer også. GT hadde en fire-trinns manuell girkasse. GTA var bare forskjellig fra GT i å ha en automatisk girkasse. Bøtteseter, raffinert midtkonsollen, hjulkapsler og GT emblemer kom standard på Fairlane GT og GTA. V-8 ble også tilbudt i 500 og 500XL serien.

ytelse Fairlane

Et begrenset antall (kun 57 dokumentert) av lette racing Fairlanes ble produsert, med 427-kubikk-tommers motorer. Liket av dette Fairlane inkluderte en glassfiber hette og strippet interiør for vektreduksjon. Disse var to-dørs sedan. Den 427-kubikk-tommers motor hadde en hestekrefter av 425 og bilen kunne fullføre kvart mile på 12 sekunder.

Utseende

Doble stablede frontlykter var et aspekt av den nye Fairlane design. Interiøret hadde skuffe seter og sporty konsoll samt rektangulære målere plassert i dashbordet som ble inspirert av Ford Galaxy.