1966 Buick Special Spesifikasjoner

1966 Buick Special var selskapets mellomstore linje som i år, sammen med Skylark, som var en mer pent utstyrt versjon av den samme bilen. The Special ble faktisk består av to modeller, basen spesielle og litt dyrere Special Deluxe. Kroppen stiler varierte fra cabriolet til stasjonsvogn, med kraft generert av enten en V-6 eller V-8 motor.

Modeller og dimensjoner

Den '66 Spesial var tilgjengelig som en to-dørs coupé, firedørs sedan, to-dørs cabriolet eller fire-dørs stasjonsvogn, alle med plass til seks passasjerer. The Special Deluxe var tilgjengelig som en sedan, stasjonsvogn, coupe eller sport coupe (dvs. hardtop), men ikke som en cabriolet. Deluxe-trim lagt en panserornament og lyse metallpynt til utvendig og niceties for eksempel doble armlener og en deluxe ratt til interiøret.

Alle modeller red på en 115-tommers akselavstand og var 204 inches i lengde. Sporet var 58 inches opp foran, 59 inches på baksiden. Vekt i kjøre varierte fra 3,009 pounds for en to-dørs coupé med V-6 til 3427 pounds for en V-8 utstyrt stasjonsvogn.

Powertrain

Standardmotoren var en overhead-ventil V-6 med støpejernsblokk fortrenge 225 kubikk inches, eller 3,7 liter. Den hadde en Rochester to-forgasser og et kompresjonsforhold på 9 til 1, slik at det å fremstille 160 hestekrefter. Åttesylindret makt kan bestilles med en overhead-ventil, 300-kubikk-tommers (4,9-liter) V-8, som produserte 210 hestekrefter med samme forgasser og komprimering. Også tilgjengelig var en 340-kubikk-tommers (5,6-liter) V-8, som produserte 260 hestekrefter.

andre spesifikasjoner

Byggingen ble body-on-frame bruker GM A-body-plattformen, som ble delt av slike biler som Chevy Chevelle, Oldsmobile Cutlass og Pontiac Tempest. V-8-drevet Specials kom med 7,35 med 14 dekk, mens seks-sylindrede modeller hadde 6,95 x 14s. En tre-trinns manuell girkasse var standard; en automatisk var valgfritt. Andre alternativer inkludert en fire-notat horn, servostyring, servobremser, elektriske vinduer, elektrisk justerbare seter, farget glass, klimaanlegg, tilt ratt og AM eller AM / FM-radio.