1965 Plymouth Valiant Informasjon

1965 Plymouth Valiant Informasjon


1965 Plymouth Valiant var en av de mer rimelige Chrysler Corp. modeller av sin tid. Med tre karosserivarianter og fire motorer, Valiant var en bestselger for Plymouth merkevare og fortsetter å bli restaurert og samlet inn av klassiske bilentusiaster til denne dag.

motorer

I 1965 Valiant var tilgjengelig med tre ulike motorer. En 170 cu.in. skrå-seks sylinder var standard og var motoren brukes på alle Valiant 100 modeller. En annen vinkling seks var tilgjengelig, fortrenge 225 cu. i. En V8 var valgfritt, det samme 273 cu.in. V8 introdusert i 1964 og brukt som standard motor på Pontiac Belvedere. Den 273 V8 kom i både to-barrel og "Commando" fire-fat carb-modeller.

Kropps Stiler og Trim Lines

1965 så fire forskjellige Plymouth Valiant karosserivarianter. To-dørs og fire-dørs sedan, fire-dørs vogner og cabrioleter ble tilbudt. Det var også tre forskjellige utstyrsnivåer innenfor Valiant linje: Valiant 100, Valiant 200 og Valiant Signet. Valiant 100 modeller var den mest økonomiske, strippet ned og bare tilgjengelig med 170 cu.in. skrå seks motor. Cabrio modeller ble tilbudt i 200 og Signet trimmer bare, som var større seks sylinder og alle V8-motorer.

The Barracuda

En annen bil i Plymouth 1965 lineup, Barracuda, var egentlig en Valiant med en litt annen fastback kropp stil. Barracuda var tilgjengelig med samme vinkling seks og V8 motor alternativer som Valiant og delte sin chassis, transmisjon og mange av karosserideler. Barracuda gikk på å variere mer fra Valiant linjen i senere år.

andre spesifikasjoner

The Valiant var den minste bilen i Plymouth lineup på 188 inches lang, 70 inches bred og 55 inches høy for de to-dørs modeller. Bilene var tilgjengelig med enten automatisk eller manuell girkasse. Bremser var trommer i front og bak. Alle Valiant modellene var av foran motor, bakhjulsdrift konfigurasjon.