1965 Mercury Cyclone Specs

1965 Mercury Cyclone Specs


The Mercury Comet Cyclone er en kortvarig serie av ultra-høy ytelse biler som produseres av Mercury delingen av Ford biler i 1960 og 1970. Ford introduserte Cyclone som en spin-off av sin tidligere to-dørs coupé Comet modell. The Cyclone er mer stilisert hard top kroppen representerte et betydelig bidrag til tidens kraftige muskelbiler. Mange muskel bilentusiaster vurdere Cyclone sjelden og ettertraktet. 1965 modellen av Comet Cyclone hadde mange oppgraderinger og restyled funksjoner og spesifikasjoner fra sine tidligere kolleger. De fleste av disse oppgraderingene og endringene var estetisk, men flere endringer var under panseret.

De Comet modellene var Mercury mestselgende linje i 1965, med det året ser 12 ulike versjoner produsert. Comet Cyclone var det bare to-dørs kuppet med en hard top. På utsiden av 1965 Comet Cyclone var i det vesentlige de samme som tidligere versjoner, med unntak av den fremre ende eller nesen. For 1965-modellen, Cyclone fikk high-end stablet lykter. Selv om tidligere modeller hadde et bredt mesh grillen, 1965 Cyclone hadde en mer elegant horisontal foran bar grille, noe som gir bilen et mer strømlinjeformet utseende.

Siden starten, hadde detaljene i Comet modellene gjorde det et eksklusivt, stilig alternativ for muskel bilentusiaster, men ved 1965 Cyclone fullt kom til sin rett som en luksus sportsbil. Interiøret holdt mange skinnende, krom-dekket detaljer, for eksempel rattet, interiør listverk og dekselet av luksus bøttesete armlener. Dører og hjul gulvbelegg hadde panelt applikasjons detaljer ble Cyclone fullt teppebelagte i high-end teppe, og det sported luksusseter i en rekke interiørfargevalg. Til en høyere pris, kan kjøperne også tilpasse sine motorer med luksus kits som inkluderte slike niceties som en krom-aksent peilepinnen og radiator dekselet.

Comet Cyclone rullet ut i 1965 hadde en litt kraftigere motor enn sine forgjengere. Mercury oppgradert sin motor fra en 289 kubikk-tommers V-8 med 210 hk til en mer robust 235 hk. Kvikksølv er et datterselskap av Ford Motors, og Cyclone delte en motor med Ford Mustang på den tiden. For en ekstra avgift, kan kjøperne velge den "Hi-Po" pakken, som leverte høyere ytelse og ble drevet av en 271 hk V-8. Denne pakken er det gjort Cyclone en sann muskel bil. Den kom standard med en fire-trinns Toploader girkasse, kraftig styring og en ni-tommers suspensjon. For en liten ekstra kostnad, kan kjøperne oppgradere hver av disse funksjonene, samt få en mer ekspansiv pakke av strømalternativer, for eksempel mer elegant rayon dekk og en tøffere foran suspensjon. Disse statister var ikke allment tilgjengelig, og ble tilbudt av bare noen få utvalgte forhandlere.