1961 Buick Special Ytelse

Buick Special hadde eksistert i flere tiår, men tok et par år før retur i 1961 på Buick mellomstore chassis, som hadde en 112-tommers akselavstand. Den hadde en to-barrel forgasseren.

typer

Buick Special hadde V-8, 215-kubikk-tommers motor og ble vurdert på 150 hestekrefter. Den hadde 220 fot-pounds av dreiemoment. Motoren var en V-8 ventil-i-hodet maskin.

Den andre Special pakken, Skylark, hadde samme størrelse motor, men med en fire-barrel forgasseren og skjøvet ut 185 hestekrefter. The Skylark hadde bare kupé, mens Special hadde et komplett utvalg av biltyper.

Skylark

The Skylark hadde mest hestekrefter. Det hadde også en tre- eller fire-trinns manuell girkasse, og en automatisk. Den automatiske hadde en turbin girkasse som gjorde skiftende enklere, men økte ikke strøm.

Alle tre ble vurdert med en toppfart anslått til 112 mph. De tre og fire hastigheter kunne komme til 60 mph på 4,4 sekunder, men det tok de automatiske 7,4 sekunder. Manuell girkasse biler kunne komme til 100 mph på 9,5 sekunder, og det tok de automatiske 12,8 sekunder.

Spesiell

Buick Special 8-serien hadde samme størrelse motor, men den mindre forgasseren gjort en forskjell i makt.

The Special topphastighet ble vurdert til 104 mph. Det var en større forskjell i typer, fra kupé til stasjonsvogn. Den coupe kunne komme til 60 mph på 10 sekunder, og det tok stasjonsvogn 13,4 sekunder.

Gass kjørelengde var ikke mye annerledes for noen av Specials, med alle dem som spenner mellom 10 og 18 miles per gallon.