1960 Ford Mustang Informasjon



1960 Ford Mustang hjalp definere Baby Boomer generasjonen gjennom Fords observant designstudio som kaster sjakler av overvektige finned æra av 1950-tallet bil ved å innføre en slank, sporty personbil. Mustang tillatt Ford til å lansere sin mest aggressive markedsføringskampanje for å tiltrekke seg de første etterkrigsgenerasjonen kommer av kjøring alder. Den pop-kultur ikon er nå en høyt verdsatt samle bil.

Origins

1960 Ford Mustang Informasjon


1964 Ford Mustang ble unnfanget i 1961 for å møte behovene til Baby Boomers som var klar til å kjøpe sin første bil. De første Mustangs forlatt samlebåndet den 17 april 1964, som 1965-modeller. Senere ble Mustangs bygget før september 1964 identifisert som 1964½ biler, og Mustangs produsert etter september ble 1965-modeller.

modeller

1960 Ford Mustang Informasjon


Først av samlebåndet var cabrioleter og coupes. 2 + 2 fastback fulgt i løpet av få måneder. Mustang holdt litt konkave plate ensidig paneler, en smal horisontal grille med en galopperende hest i sentrum av en tverrliggeren, bøtte seter, racing-stil hjulkapslene og ratt, og en valgfri gulvet shifter.

Fra asken av Edsel

1960 Ford Mustang Informasjon


Mustang steg fra asken av Ford Edsel med Edsel beryktede hest krage grille. Ford var fortsatt reeling fra fiaskoen rundt mye tyn Edsel, som hadde mislyktes spektakulært med kjøpere og bil trykk. Ford Division sjef Lee Iacocca så Mustang som et svar på den Edsel unnlatelse.

Falcon Roots

For å holde kostnadene nede, ble Mustang bygget på en Ford Falcon plattform og brukt noen Falcon og Ford Fairlane mekaniske komponenter. Tidlige Mustangs ble drevet av Fords lunken 170-hestekrefter inline seks-sylindret motor. Mustang var 181,6 inches lang på en 108-tommers akselavstand.

The Very First

Den første Mustang var en cabriolet produsert 9. mars 1964. Den gikk til en Fort Lauderdale, Florida, par som plassert en ordre med Powell Ford forhandler. Nøyaktig en uke etter at den ble etablert, og en dag før den offisielle 17 mars lanseringsdato, ble det konvertible levert til kjøperne. Det inneholdt Wimbledon hvit maling og en 260-kubikk-tommers V-8 motor med automatgir.

Suksess

1960 Ford Mustang Informasjon


Mer enn en million Mustangs ble solgt i løpet av de to første årene av produksjon. Mer enn 100.000 cabrioleter ble solgt i det første året. Mustang utløste "pony car" konkurranse med andre bilprodusentene, som svarte med sporty, moderat priset og moderat drevet coupes som Chevrolet Chevelle og Camaro og Plymouth Barracuda.

Shelby Mustanger

1960 Ford Mustang Informasjon


Kanskje den mest varige arven fra Mustang er begrenset opplag Shelby Mustang GT350 og GT500 modeller, som inneholdt ytelse fjæring og motor pakker, og racing styling, emblemer og striper. Disse bilene, produsert av tidligere race driver Carroll Shelby, ble bygget for Ford fra 1965 til 1970. I dag befaler de prisene på mer enn $ 225,000.