1958 Chevy Apache Spesifikasjoner

Chevrolet brukte slagordet "Task Force Lastebiler" for å annonsere sine lastebiler fra 1955 til 1959. 1958 var et år med betydelig endring i kjøretøyene, ifølge forfatter og "gamle bil lover" John Gunnell. Høsten 1957 annonserte Chevrolet nydesignede versjoner av sine lastebiler for 1958. Endringene inkluderte et redesignet grille, en to-tone lakk og den berømte Apache betegnelse.

Apache navn

I 1958 ble alle 31-, 32-, 36- og 38-serien Chevy lastebiler gitt navnet "Apache", som betyr lys-plikt. Disse var lastebiler som veier opp til 9000 pounds og var tilgjengelig på seks forskjellige akselavstander.

Motor

The Apache inkludert en oppgradert 145-hestekrefter Thriftmaster 6 motor som standard. Et alternativ var den helt nye Trademaster V8-motor, den daværende mektigste light-duty motor Chevrolet noensinne hadde bygget, som kan skilte med 160 hestekrefter. Den 265-kubikk-tommers V8 hadde vært lei seg for å lage en ny sylinderblokk med 283 kubikk inches av fortrengning, kort-takts effektivitet og vektbesparende kompakthet. Ikke overraskende, dette produseres sylinderveggene som var ganske tynn og Chevy ingeniører besluttet at fremtidige kvartaler vil bli støpt.

styling

Et bredere, skive-sided Fleetside seng ble innført. Quad lysene erstattet de tidligere sammenkoblede lys. En ny kropp inkluderte en hette med finnelignende buler og en mer skulptur fender. Frontdelen ble redesignet og inkludert en kortere, bredere grille foran omformet radiator. Risten nå finnes parkeringslysene.

farge~~POS=TRUNC kombinasjoner~~POS=HEADCOMP

Chevrolet historiker Mike Mueller forteller at det var ni fargekombinasjoner:

Dawn Blå / Marine blå

Polar Grønn / Jade Grønn

Tartan Turkis / Jet Black

Kodiak Brown / Bombay Ivory

Oriental Grønn / Bombay Ivory

Granitt Grå / Bombay Ivory

Cardinal Rød / Bombay Ivory

Bombay Ivory / Cardinal Red

Golden Yellow / Jet Black

Annen

Factory-utstyrt med aircondition ble innført og firehjulstrekk var tilgjengelig i hele serien.