1955 Thunderbird Specs

På midten av 1950-tallet, Ford Motor Company introduserte et nytt konsept i biler. 1955 Thunderbird var som ingen andre Ford opp til det punktet. Det fortsatt var laget av stål og brukes mange deler - inkludert motorer - fra de vanlige Fords. Men det er to-seters cabriolet kroppen gjort det annerledes. Når bilentusiaster hører ordet "Thunderbird", 1955 modell er bilen de tenker på, selv om senere Thunderbirds var mye mer vellykket i form av salg.

utvendig Mål

1955 Thunderbird ble bygget på en akselavstand på 102 inches. Den totale bredden var 175,3 inches, mens den totale bredden var 70,3 inches. Foran og bak sporvidde var 56 inches og 6,70 x 15 slangeløse dekk ble installert på fabrikken.

Motor og girkasse

Den eneste motoren tilgjengelig i 1955 Thunderbird var den 292-kubikk-tommers V8 som faktisk spores sine røtter til Fords Mercury Division. Motoren ble parret opp til en tre-trinns manuell girkasse, som også var tilgjengelig med en valgfri overdrive. Den eneste valgfri overførings var en to-trinns automatgirkasse, kalt Ford-O-Matic.

industristatistikk

Totalt 16,155 Thunderbirds ble solgt fra høsten 1954 til sommeren 1955. Den opprinnelige fabrikken grunnprisen var $ 2944 uten alternativer, selv om det var svært få biler som selges på denne måten. De fleste kom med mange alternativer installert fra fabrikken.

farger

I 1955, Thunderbirds kom med to-tone interiør i enten svart og hvitt, rødt og hvitt, turkis og hvit eller påfugl og hvitt. Utvendig farger inkludert Raven Svart, Snowshoe Hvit, Colonial White Buckskin Tan, Fiesta Red, Peacock Blå og Goldenglow Gul.

Data Plate dekoding

Typeskiltet er metall tag i motorrommet som spesifiserer farger og utstyr bilen ble levert med. Ligger på brannmuren på førersiden av bilen, kan dataplaten gi deg den opprinnelige maling farge eller datoen bilen ble produsert. Det første settet med tall er den kroppstype, som skal være "40" indikerer det en Thunderbird. Den neste tegnet er en bokstav som angir utvendig maling fargekode. Den trim kode er en to-brev tegnet indikerer interiør farge. Produksjonen kode er neste og er i tre deler. De to første sifrene angir dagen i måneden for produksjon. Det neste er et brev som angir måneden, og den siste er produksjonsnummeret. For eksempel, hvis din Thunderbird har en dataplate koden "40 K XB 25 K 4536," det er en Thunderbird som er Fiesta rød i fargen med rødt og hvitt interiør. Bilen ble bygget 25. oktober og var 4,536th Thunderbird bygget opp til det punktet.