1953 Studebaker Specs

1953 Studebaker Specs


Vinne priser for utformingen av 1953-modeller, Studebaker treffe popularitet på 50-tallet med sine Commander og Champion biler. Men populariteten ikke helt følger selskapets plan for salg. Forbrukerne krevde Studebaker coupé modeller snarere enn sedan; Selskapet hadde planlagt produksjon for det motsatte markedet ønsker. Totalt sett, Studebaker produserte sju kroppen design i 1953 sentrert rundt de to motoralternativene i den sekssylindrede Champion og åttesylindrede Commander biler.

Den sekssylindrede Champion

Kåret til Champion 6, jo mindre Studebaker kom i enten en to- eller firedørs-sedan design. Kjøper den som en coupe eller som en cabriolet var også et alternativ.

Den sekssylindrede motor inkludert en boring og slaglengde måling av 3 inches av 4 inches, og utformingen dekket en kubisk forskyvning av 169,5 inches. Kompresjonsforholdet var avhengig av transmisjons tilpasset til motoren. Med den manuelle versjonen var det 7,0-til-1. Med automatgir, komprimering målt 7,5-til-1.

Motorkjølesystemet var vannbaserte og hadde en utforming mulighet til å kjøre med eller uten et varmeapparat.

Kraften i Champion 6 motor målt ut til 85 hestekrefter ved 4000 RPM. Maksimalt dreiemoment nådd 138 pounds per fot ved 2400 RPM.

The Wheel base på bilen dekket 120,5 inches fra hjul til hjul.

Drivstoff kapasitet på Champion 6 båret opp til 18 liter gass når motoren gjennomført 5 kvartalene av motorolje.

Den åttesylindret Commander

Kalt Commander V8, jo større Studebaker valget kom også i to-og fire-dørs-kropp valg og muligheter for en cabriolet eller hardtop.

Akselavstanden måles ut til 116,5 inches på sedan og litt mer på 120,5 inches på coupes og cabrioleter. Bredden av bilen fra side til side målt 71 inches. Bilen var 201,9 inches fra ende til annen. Høyden på bilen nådde 56,4 inches.

Den åtte-sylindrede motoren er installert i Commander-modellen hadde en boring og slaglengde måling av 3 3/8 inches med 3 1/4 inches. Motoren størrelse i cubic inches målt 232,6. Motoren kompresjon ikke variere som Champion 6-tallet; det vurdert et forhold på 7,0-til-en.

The Commander motorkraft nådde 120 hestekrefter ved 4000 rpm. Det maksimale dreiemomentet utført av Commander målte 190 fot-pounds ved 2000 rpm. Bilen hadde en toppfart på 93 km / h.

The Commander Motoren var vannkjølt også, inkludert muligheten til å være fullpakket med eller uten en varmekilde.

Drivstoff kapasitet på større kjøretøy var den samme som den Champion 6 på 18 liter. Men motoren tok opp litt mer olje på 6 liter.

Fjæring og overføringer

For Champion modell, tre overføring design var mulig. Standarden overføring kom som en tre-trinns manuell pakken. De alternative design var en tre-trinns manuell girkasse med overdrive og Borg-Warner Automatic Drive.

Suspensjonen på Studebaker 1953 modeller beholdt en bolt design snarere enn et kuleledd på suspensjon våren. Bakhjulsopphenget brukt bladfjærer med en konvensjonell Hotchkiss-stasjonen differensial.