1950 til 1960 Tre Wheel Bil History

Slutten av andre verdenskrig i 1945 forlot europeiske og asiatiske infrastrukturer herjet. Samlebånd som kvernet ut biler før starten av fiendtlighetene konvertert til å produsere stridsvogner og andre slaget utstyr under krigen. Foruten disse konverteringene, ble mange fasiliteter gjenstand for intens alliert bombing forlate dem desimert etter krigen. Etter fredsslutningen, finne rimelige og drivstoffeffektive biler, på grunn av høye bensinkostnader, hjalp gjenskape tre-hjulinger.

Trehjuls biler

Også kalt tri-biler, tre hjul biler er i en forstand en hybrid krysning mellom motorsykler og vanlige biler. Mange av de tre hjul biler produsert i 1950 og 1960 hadde ett hjul foran og to bak, eller to i front og en bak, avhengig av konfigurasjon. Kombinasjoner ble utviklet for strøm fra baksiden og styring fra forsiden. Drivstoffkostnadene var rimelig grunn av lav hestekrefter i bilene, og dermed økt kjørelengde.

BMW Isetta

BMW Isetta serie på tre hjul biler er en av de mest kjente blant dagens samlere. Italiensk-designet, den Isettas eller motor kupé som BMW kalte det, gikk i produksjon i april 1955. Vekten er på bare 770 pounds, den første Isetta hadde en en-sylindret motor som produserte 12 hestekrefter. En oppgradert Isetta tatt i bruk av tysk politi, Isetta 300 Politiet modell, kom med en blå blinkende lys og radiokommunikasjon. En 1961 politi modellen er utstilt på Bruce Weiner Microcar Museum i Madison, Georgia.

Skrelle

Den minste tre hjul auto er Peel 50. Det gjorde sitt inntog på 1962 London Motor Show. The Peel var ca 53 inches lang og veide 132 pounds. Produsert på Isle of Mann, det hadde en dør og kunne nå en maksimal hastighet på 38 miles per time. En overraskelse til noen nye eiere var Peel hadde ingen revers kjøring. Å parkere Peel, ville sjåførene løfte den ved sin bakre håndtaket og manøvrere den inn i et rom. Peel produksjonen ble avsluttet i 1965.

Daihatsu

Det japanske selskapet Daihatsu først begynte å produsere tre-hjulinger i 1930. I 1951 Daihatsu produsert sin første tre hjul bil, Bee. Drevet av en 540 cc, bakmontert luftkjølt motor, glassfiber kroppen Bee hadde fire seter. Dessverre for Daihatsu, selskapet bare solgt 90 av sine modeller. Toyota tok over selskapet og tre hjul produksjon opphørte i 1976.

Ape

De smale veier og gater som finnes i mange europeiske land har bidratt til spredning av tre-hjulinger. I tillegg til å bruke biler, varer måtte transporteres under etterkrigsårene til lave kostnader. Disse mindre biler ble tilpasset til mini-levering lastebiler. The Ape, en italiensk opprettelse basert på den ikoniske Vespa scooter, var et slikt kjøretøy. Påbegynt i 1948, Ape tok en Vespa scooter og festet en trailer til det å bære små mengder last. I 1952 ble strømmen økt og i 1958, kom det Ape utstyrt med en drosje.