1946 Harley Trike Spesifikasjoner

1946 Servi-Car var en trike utviklet av Harley-Davidson, en bilprodusent kjent for å produsere cruiser motorsykler. De tre-hjuls motorsykkel ble først introdusert i 1932 og overlevde i 41 år før produksjonen ble avsluttet i 1973. Denne 1946 modellen av Servi-Car var på salg sammen med Harley-Davidson Knuckle Leder helikopter.

Motor

Den trike er drevet av en V-2-motoren, noe som betyr at to sylindre er plassert ved siden av hverandre og vinklet utover i 45-graders vinkel. På begge sylinderhoder er det to ventiler (fire ventiler totalt). Det er også en tennings og en brensel gnist per sylinder. Motoren har en 44,97-kubikk-tommers fortrengning - volumet på plass der et stempel beveger seg når fullføre et slag fra øvre dødpunkt (TDC) til nedre dødpunkt (BDC). Det er også en fire-takter, så i hvert rotasjon av Harley veivaksel inntak, strøm, komprimering og eksos slag alle oppstå. Motoren besitter en ekstern oljereservoar for smøring, kjent som en tørrsump. Ventilene er plassert i motorblokken, som kalles en flat motor design (vanlig i tidlige motorene). Motoren er også tverrgående, noe som betyr at veivakselens akse er plassert i rett vinkel i forhold til Harley lange akse. Heisen, tidspunkt og varighet av inntak og eksos er endret når motoren fungerer som et resultat av trike variable ventiltider (VVT).

Bremser og fjæring

En patron forhjulsoppheng som oppgave å levere en jevnere reise for Harley-Davidson rytter. Trommer plassert på forsiden og baksiden av 1946 trike er klare til å sette bremsene på Servi-Car.

Andre funksjoner

En luftkjølesystemet opprettholder motorens temperatur. En forgasser leverer brennstoff til motoren. En tre-trinns manuell girkasse sender motorens muskel i hjulene på Harley. Maskinen er bokstavelig talt sparket til handling via et kick-starter systemet. Den trike er også utstyrt med en kabel-opererte gass. Den ene personen kjøretøyet har en stål dobbel vugge ramme. Drivstofftanken rommer 5 liter.