1946 Dodge lastebil Specs

1946 Dodge lastebil Specs


1946 Dodge lastebil ble kjent som "Power Wagon." Basert på 3/4-ton Army lastebil chassis, den kom med en sivil drosje og en 8-fots last boksen. Den grunnleggende modellen av Power Wagon ble solgt til 1968 med ulike tekniske og styling forbedringer gjennom årene. Nye føderale light-duty lastebil sikkerhetsforskrifter ble satt i kraft i 1968, og tvang Chrysler å avvikle salg av Power Wagon i USA.

Motor og girkasse

The Power Wagon holdt en 94-hestekrefter, 230 kubikk-tommers flat-head seks motor. Det inneholdt en gulvmontert to-trinns fordelergirkasse og en fire-trinns manuell girkasse med en dual-power takeoff som sendte strøm til forsiden og baksiden av lastebilen. Bakakselen var begrenset til enten en 5,83 eller 4,89 endelige utvekslingsforholdet i lastebilens differensial. Toppfarten var 50 mph på motorveien.

Ytre

The Power Wagon er totalvekt var 8700 pounds, og det er maks nyttelast var 3000 pounds. Det syklet på en 126-tommers akselavstand med 9.00-16 åtte-ply jordbruks dekk som ble montert på 16-by-6,50-tommers fem-stud hjul. Boksen var 4,5 fot bred, 20 inches dyp, og 8 fot lang, noe som var større og dypere enn noe annet kjøretøy på den tiden.

Produksjon

The Power Wagon var en av de første to produserte fire-wheel-drive biler tilgjengelig for allmennheten. Frem til da hadde biler med firehjulstrekk vært for kommersiell og militær bruk. Dodge lastebil ble laget med det formål å utføre og hauling tung last og gir kraft i vanskelige kjøreområder. Opprinnelig var det tenkt å bli kalt "Gården Utility Truck." Når salget startet i mars 1946, hadde det blitt sluttført som "Power Wagon."