1940 Ford History

Ford aldri bukket under for de forkrommede geegaws (bil bling) som definerte General Motors biler i årene etter andre verdenskrig. Av 1940, Ford var på vei til å tilby diskré, elegante biler til rimelige priser. Art Deco-inspirerte automotive styling hadde generelt endte da. Den industrielle utseende kom med minimal bright, enkle avrundede linjer og en rett, forholdsvis flat hette. Edsel Ford var i stor grad ansvarlig for denne nye typen Ford bil som unngikk styling gimmicks over flere tiår.

Bakgrunn

Ford i 1940 var ikke en paragon av bilteknologi. Henry Ford ble dratt sparker og skriker til å godkjenne endringer og motvillig gikk med på slutten av 1930-tallet til all-wheel hydrauliske bremser. Men Fords var billig, med 1940 60-serien coupe selger for $ 600 ($ 9225 i 2010 dollar). Tjue-fem millioner Fords hadde blitt bygget av 1937. Emerging fra Henry skygge var hans sønn, Edsel, ideen bak grasiøs Lincoln-Zephyr Continental og oppskalere 1939 Mercury. Edsel brakt europeiske styling til Nord-Amerika og innpodet den forstand funnet i Lincoln og Mercury i 1940 Ford. Selv blue-collar worker kan sette pris på Lincoln og Mercury innflytelse på sin nye Ford. Men som med mange ting som ender med hva-IFS og hva-kan-ha-beens, Edsel Ford døde i 1943 og andre verdenskrig grep som sivil produksjon stoppet for tre år. Henry Ford klamret seg til sin lederrolle i sju år. Og den tidløse, rent utseende av 1940 døde med Edsel.

modeller

Ford produserte tre grunnleggende modeller: 60-serien, den 85-serien og DeLuxe 85-serien. Low-end 60-serien kom som en bedrift coupe, coupe og to- eller firedørs sedan. Den 85-serien var tilgjengelig som en bedrift coupe, coupe, Fordor sedan og stasjonsvogn. Den DeLuxe versjonen kom som Business coupe, cabriolet coupe, coupe, deluxe sedan Fordor sedan, stasjonsvogn og Tudor sedan. De coupes, spesielt, var attraktive biler med sel-bjelke hodet lamper integrert i fendere og panseret pekte på en nesten feminin, om ikke delikat, krom grill med horisontale barer som strømmet tilbake mot hytta. Den coupe er kvart-panelet, eller opera vinduer, ga bilen et snev av klasse. Skjermene ikke konkurrere, men fløt godt med hoftelinjen og skrånende bakre dekk. Den frontrute ga det en rask titt. I alt 541,896 Fords rullet ut av fabrikken.

motorer

Ford tilbød bare to motorer for sin bil lineup. En beskjeden 136 kubikk-tommers in-line sekssylindrede hadde en 2,6-tommers diameter og 3,2-tommers hjerneslag. Kompresjonsforholdet var 6,6-til-1 for å bidra til å utvikle 60 hestekrefter og 94 fot-pounds av dreiemoment. Den umåtelig mer populær motor var den 221 kubikk-tommers flat-head V-8. V-8 hadde en 3.1 tommers diameter og 3,75 tommer slag og en 6,15-til-en kompresjonsforhold. Det genererte 85 hestekrefter og 157 fot-pounds av dreiemoment.

chassis Specs

1940 Ford sedan holdt en 112-tommers akselavstand og hadde en curbside vekt på 2,799 lbs. Drivstofftanken holdt 15 liter. Bakakselen er en trekvart flytende type med spiral bevel differensial og en 4,44-til-en endelig aksel girutveksling. Bremsene er hydraulisk 12-tommers trommer i front og bak. Bilen kjørte på 16-tommers stålfelger.