1997 Mountaineer Radiator Removal

Ford Motor Company sluppet Mercury Mountaineer for 1997 årsmodell. Ford basert fjellklatreren på samme plattform som Explorer, og det var nesten identisk med sin Ford fetter fram til 2001. I 2001, separert en redesign de to, noe som gjør Mercury litt mer luksuriøst utseende. 1997 Mountaineer kom med en 4,9-liters V-8 som produserte 211 hestekrefter. En radiator bidrar til å holde den 4,9-liters motoren kjølevæske på en akseptabel temperatur for å hindre overoppheting. Bytte radiator i 1997 Mountaineer er en oppgave for en erfaren gjør-det-selv-mekaniker.

Bruksanvisning

radiator fjerning

1 Fjern radiatorlokket fra radiatoren.

2 Løft forsiden av Mountaineer med et gulv jack og sette bukker under rammeskinnene. Senke gulvet jack til bare bukker støtte sin vekt.

3 Skyve under radiatoren og trykker på en 1/8-tommers gummi slangen på radiatoren petcock, som ligger like under nedre radiatorslangen. Plasser den frie enden av slangen inn i et avløp pan. Vri petcock mot klokken med en kombinasjon skiftenøkkel slik at alle kjølevæske renne fra radiatoren i avløpet pannen. Lukk petcock når strømmen av kjølevæske er stanset.

4 Kople den elektriske forbindelse som fører til inntakslufttemperatursensor, en sensor montert i luftinntaksrøret. Løsne slangeklemmer på hver side av inntaksslangen med en flat skrutrekker, og fjern inntaksslangen fra spjeldhus og luftboksen.

5 Fjern radiator overløp slangen fra radiatoren halsen ved å løsne slangeklemmen med en flat skrutrekker og trekke slangen fra radiatoren. Skyv slangen til side.

6 Hold fan clutch stødig med en vifte clutch skiftenøkkel og koble viften ved hjelp av en vifte hub skiftenøkkel. Legg merke til viften fortsatt holdt i motorrommet av viften liksvøpet.

7 Fjern de to boltene som fester viften liksvøpet til radiatoren, med en skralle og socket. Trekk viften liksvøpet og viftebladenheten fra motorrommet.

8 Løsne slangeklemmen som fester nedre radiatorslangen til radiatoren, ved hjelp av en flat skrutrekker, og trekk slangen fra radiatoren med en liten vridning bevegelse. Kontroller slangen for feil eller alvorlig aldring og erstatte det som trengs.

9 Løsne slangeklemmen som fester nedre radiatorslangen til radiatoren, ved hjelp av en flat skrutrekker, og trekk slangen fra radiatoren med en vridende bevegelse. Kontroller slangen for feil eller alvorlig aldring og erstatte det som trengs.

10 Sett i dreneringspannen under de to overføringslinjer skru inn i siden av radiatoren og fjerne disse linjer med en linje skiftenøkkel. Pakk endene av linjer med ren, lofri kluter for å hindre rusk fra å komme inn i linjene.

11 Fjern de to øverste radiator bolter med en skralle og socket. Klem air-condition kondensator klemmene på hver side av radiatoren og skille kondensatoren fra radiatoren, hvis det er aktuelt. Trekk radiatoren fra motorrommet; legge merke til de to gummibrak bunnen av radiatoren settes inn.

radiator Installasjon

12 Sett ny radiator i motorrommet og veilede tappene på bunnen av radiator i de to gummibrak på nedre radiator støtte strålen.

1. 3 Guide air-conditioning kondensator tilbake til radiatoren og smekk klippene på plass. Stram de to øverste radiator bolter til 4 til 6 fot-pounds med en momentnøkkel og socket.

14 Fjern plastpluggene som dekker hullene overføring linje på den nye radiatoren, hvis det er aktuelt, og skru overføringslinjer i sine respektive hull. Trekk til overføringslinjer med en linje skiftenøkkel.

15 Installer de øvre og nedre radiatorslanger tilbake på radiator og stram klemmene med en flat skrutrekker.

16 Sett viftebladet og fan liksvøpet inn i motorrommet, guiding viften likkledet i sine lavere mounts. Stram de to øverste fan liksvøpet bolter til 4 til 6 fot-pounds med en momentnøkkel og socket.

17 Hold fan clutch fortsatt med vifte clutch skiftenøkkel og hånd-stramme viftebladenheten på fan clutch. Stram viftebladenhet med en vifte hub skiftenøkkel, mens du holder fan clutch stødig med vifte clutch skiftenøkkel.

18 Sett på luftinntaksrøret på luftboksen og spjeldhus og stram klemmene med en flat skrutrekker. Koble ledningsnettet tilbake i IAT sensoren.

Fylling og lufting av kjølesystem

19 Hev bilen fra bukker, ved hjelp av et gulv jack, og fjerne jack stands. Senk Mountaineer til bakken.

20 Fyll radiatoren med 50-50 ferdigblandet kjølevæske og starte motoren. La den oppnå driftstemperatur og slå den av.

21 La motoren avkjøles og skyv renne pannen under vannpumpe. Løsne slangeklemmene som holder varmeapparatet slangen til vannpumpen, med en flat skrutrekker, og trekk slangen fra vannpumpen nok til å slippe ut innestengt luft. Sett slangen tilbake i vannpumpen og stram slangeklemme.

22 Legg 50-50 ferdigblandet kjølemiddel til radiatoren inntil nivået er like under toppen av påfyllingsstussen og lukke lokket. Start motoren og la den gå tilbake til driftstemperatur. Stopp motoren og sjekk kjølevæskenivået, legger kjølevæske etter behov til nivået når ca 1-1 / 2 inches nedenfor toppen av påfyllingshalsen. Lukk radiatorlokket. Det totale, holder fjellklatrer kjølesystem 3,2 liter kjølevæske.

23 Hell væsken fra dreneringspannen inn de tomme kjøleflasker og ta flaskene til en brukt bil-gjenvinningsanlegg. Mange auto deler butikker utføre denne oppgaven gratis.

Hint

  • Kjølevæske er svært giftig, så hold det unna barn og dyr.