1991 Dodge Shadow Starter Diagnose

Dodge Shadow gjorde sin første debut i 1987 og var ment å erstatte laderen og Omni. Diagnostisering en start problem med 1991 Dodge Shadow er en relativt enkel prosedyre, hvis du har en elementær forståelse av elektrisk strøm. Det er viktig å forstå at en dynamo kan overopphetes i et forsøk på å lade en alvorlig utladet batteri. Batteriet bør lades med en ekstern lader først. Et batteri som har en dårlig celle, som er en vanlig foreteelse som de blir eldre, vil føre til en feildiagnose av en dynamo problem fordi det ikke vil vise riktig ladespenning. Denne situasjonen vil også ødelegge en dynamo fordi det vil føre til at dynamoen å overopphetes i et forsøk på å lade et defekt batteri.

Bruksanvisning

1 Kontroller spenningen på batteriet ved å koble voltmeter røde kabelen til den positive og den svarte kabelen til den negative terminalene på batteriet. Det bør være 12,3 til 12,7 volt. Hvis spenningen er under 11 volt, lade batteriet før du fortsetter.

2 Kontrollere integriteten av cellene i batteriet ved hjelp av karbon pelen batteritester for å kontrollere strømstyrken utgang. Fjern voltmeter og koble karbon haug med røde kabelen til positiv og sorte ledningen til negativ på batteriet. Observere spenningen vises i vinduet mens du trykker på den røde knappen i 10 sekunder. Hvis spenningen faller under 10 volt eller forsvinner helt batteriet er dårlig. Hvis den ikke gjør det, er batteriet bra.

Det er en alternativ måte å sjekke cellene i batteriet selv om ikke så nøyaktig, vil den vise et batteri med en dårlig celle. Koble voltmeteret over batteripolene med den røde ledningen på den positive terminalen og den sorte ledningen på den negative terminalen. Se spenningsdisplayet nøye mens en hjelper starter bilen. Hvis spenningen faller under 10,5 volt når starteren er engasjert batteriet har en dårlig celle fordi strømstyrken har falt for raskt, vises i form av spenningsfall.

3 Fjerne karbonet pelen fra batteriet. Sjekk batteripolene for overdreven korrosjon eller løshet og riktig etter behov ved å rense og re-stramme kabelsko. Kontroller spenningen på starteren solenoid, som er plassert på toppen av starteren. Den solenoid på en 91 Shadow vil ha to store terminaler og to små terminaler. Den øverste store terminalen er tilknytningspunktet for kabelen fra batteriet. Den store ett under den er solenoid til startmotoren innlegg. De små klemmene er merket "I" og "S", men det eneste som brukes i dette tilfellet er "S" terminal. Denne terminalen er for ledningen fra tenningslåsen. Koble voltmeteret svarte kabelen til en hvilken som helst god jord enten på motoren eller batteriet negative terminalen. Bruk den røde kabelen til sondere den store ledningen kobler punkt på solenoid. Det bør være 12,5 volt eller høyere. Hvis spenningen er lav eller ikke-eksisterende, enten batteriets positive kabel eller batteri terminal er dårlig.

4 Åpne sikrings og stafett boksen på førersiden fender godt. Kontroller start sikring og bytt om nødvendig.

5 Sjekk tennings kraftkilde til starteren solenoid. Dette er ledningen fra tenningslåsen som aktiverer solenoid når du er i startposisjon. Hold voltmeter sorte ledningen på en god jord. Sondere liten ledning på magnet ligger på S terminal med den røde voltmeter ledningen mens en hjelper holder nøkkelen i startposisjon. Det bør være 12 pluss volt midlertidig så lenge hjelperen sitter med nøkkelen i starten. Hvis ingen spenning var til stede, er tenningslåsen dårlig. Hvis det var spenning starteren er dårlig.