Vise problemer forklart for LCD-TVer

Vise problemer forklart for LCD-TVer


Problemer som oppstår med liquid crystal display TV kan gjøre det utrolig vanskelig eller nesten umulig å nyte TV. Vanlige skjermproblemer har problemer med farge, skjermstøy og bildekvalitet. Feilsøk problemene du står overfor for å se om du kan fikse TV på din egen eller må kontakte en profesjonell reparasjon person.

feil farger

De røde, grønne og blå farger på TVen kan vises feilplassert hvis du bruker komponentkabler til å koble en ekstern enhet til LCD-TV. Dette kan skje hvis de fargekodede kontakter på komponentkabelen er koblet til en ikke-samsvarende fargekodet jack på enten TV eller ekstern enhet. For eksempel, hvis du kobler den røde kontakten til den blå komponenten kontakten på TV, vil røde vises blå.

Linjer eller Distortion

Skadede kabler kan resultere i forvrengning på skjermen, som kan forstyrrelser fra elektriske apparater som sender og mottar signaler være i nærheten av TV, som mobiltelefoner eller radioer. Dessuten kan belysningsutstyr og høy effekt elektriske enheter som er slått på og er i nærheten av TV også føre skjermen forvrengning.

Lav kvalitet HD bilde

Bare fordi du kobler en ekstern enhet til TV-en med en HD-video kabel, for eksempel en HDMI eller komponent kabel, betyr ikke at enheten vil produksjonen i HD. Hvis bildet fra den eksterne enheten er ikke hva du forventet, sjekk enhetens video utgang innstillinger og kontroller at enheten sender ut i enten 1080i, 1080p eller 720p.

Tilkoblet PC Problemer

Hvis LCD-TV har en PC-inngang, sørg for en tilkoblet PC-en er satt opp for å vise i en oppløsning som er kompatibel med TVen. Hvis PC-en ikke er satt opp til å vise på en kompatibel oppløsning, vil den tilkoblede PC enten ikke vises eller vises skjelven, og vil ikke passe inn på skjermen på riktig måte. En liste over kompatible oppløsninger kan ofte bli funnet i håndbøkene som følger med LCD-TV.