Virkningene av høy Spark Plug Wire Resistance på en Racing Engine

Virkningene av høy Spark Plug Wire Resistance på en Racing Engine


Tennplugg ledninger er, som eksosanlegg og tallerkenventiler, noe av et nødvendig onde for mange motorer. Det beste en tennplugg ledning kunne gjøre for motoren din er å forsvinne helt - noe som sen-modellen ingeniører har gjort skje med spiral-on-plug tenninger. Mens løsning på pluggkabelen dilemma kan synes å være å kjøre de laveste motstandstråder mulig, å ofre alt for å få til ytelse kan ende opp med å koste deg på mange måter.

Plug Wire Grunnleggende

Pluggledningen motstand måles i ohm, eller antallet volt tapt per fot av wire. Den eneste fastsettelse av hvor godt en pluggkabelen funksjoner er hvor lite spenning det koster din tenningssystem, som begs spørsmålet om hva som skjer med energien tapt mellom distributøren og tennpluggen. Ifølge termodynamikkens første lov, har det å gå et sted. At spenningen blir til varme, noe som reduserer trådens evne til effektivt å overføre effekt og fører til en brusende svikt, til slutt resulterer i ledningen smelte.

RFI og Plug Wires

Føring av en elektrisk strøm gjennom en leder forårsaker et elektromagnetisk felt, som den puls som sendes ut fra en kjernefysisk eksplosjon. Jo mer strøm passerer gjennom en leder, jo mer kraftige elektromagnetiske felt. Grunnen til at originalutstyr produksjon ingeniører ikke bare bygge hver tenningssystemet på jorda med en million volt og 500 ampere er at a) det er overkill og b) radiofrekvensforstyrrelse vil negativt påvirke noen elektronikk i bilen. Arkivplugg ledninger har trådkjerner og skjerming produsert på en slik måte som for å begrense elektromagnetisk stråling til nærliggende elektronikk, i særdeleshet radio- og datamaskinen. Lav impedans racing ledninger imidlertid ofte ofre radiofrekvensforstyrrelse skjerming for økt kraftoverføring.

Fordeler med lav impedans Racing Ledninger

Low-motstand racing ledninger vil øke intensiteten av gnisten, både i form av strømstyrke og spenning. Men plugg ledninger selv er bare en liten del av et helhetlig system. Hvis spolen ikke produserer tilstrekkelig spenning eller tennpluggene er ikke optimalisert for oppgaven, da de beste plugg ledninger i verden vil ikke hjelpe mye. Den virkelige fordelen med å bruke lav motstand plugg ledninger er at ved å øke gnisten intensitet og spenning, kan de tillate gnisten til å hoppe lengre gap uten å miste makt. En lengre gnist, som du får ved å øke plugg gap, tenner mer av luft-drivstoffblandingen og resulterer i en raskere og jevnere brenne.

ulempene

Ved første øyekast ser radiofrekvensforstyrrelse ikke virke som en for stor del på en spesialbygd racerbil - tross alt, hvem bryr seg om radioen fungerer når du ikke har en? Men radiofrekvensforstyrrelse er som usynlig lyn løpe gjennom venene i alle slags kretser, og det kan være litt av en bit av det på en moderne racerbil. Never mind feil på bensininnsprøytning datamaskin og motorstyring, det er bare en gitt. Mange syklistene bruke målere med integrerte kretser og datalogging enheter for post-race debriefing. Og mens det kan virke morsomt å ha en rullende elektroniske mottiltak enhet under panseret, kan radiofrekvensforstyrrelse produsert av en enkelt bil også forstyrre radioene brukes av pit mannskap og spor sikkerhetspersonell, og det er ikke bra for noen.

Dine plugg ledninger Kan bli Killing Du

Det er en annen side til elektromagnetisk stråling ligningen, og det er ett folk flest ikke tenker på i denne alderen av elektronisk alt. Elektromagnetisk stråling er, vel, stråling. Mens elektromagnetisk stråling produsert av plugg ledninger og mobiltelefoner er ikke ioniserende stråling som røntgenstråler eller gammastråler, kan det ha de samme langsiktige effekter på helse. Strålingen produsert av lav-impedans, uskjermede plugg ledninger er sånn produsert av høyspentledninger og mobiltelefoner, men langt kraftigere - og det er å sitte rundt tre fot fra dine personlige områder. De kreftfremkallende og sterilisering effekter av konsistent eksponering for høyfrekvente radiostøy er godt studert, og noe å seriøst vurdere om du er gravid eller hvis du planlegger å bruke mer enn 10 sekunder av gangen i bilen.