Virkningene av en Broken Engine Control Unit

Noen effekter av en ødelagt motor styreenhet (ECU) varierer mellom bilmerker, modeller og år, men mange symptomer er vanlig blant forskjellige biler. ECU er dyrt, så det er viktig å nøyaktig diagnostisere problemet før du kjøper en erstatning.

En ødelagt ECU kan være vanskelig å diagnostisere.

Motoren går men vil ikke starte

ECU normalt ikke påvirke starteren. Hvis ECU er ødelagt, slår motoren rundt normalt, men vil ikke starte eller noen andre tegn til liv.

Spark kan være til stede

Avhengig av design, tennplugger kan eller ikke kan produsere gnist hvis ECU er ødelagt. En tradisjonell ECU styrer innsprøytningssystem, ikke den gnisten. I elektroniske tenningssystemer, blir tenn styres av en datamaskin som kan være integrert i den elektroniske styringsenheten eller en annen enhet.

Drivstoffpumpen Works

Starte motoren skal utløse drivstoffpumpen selv om ECU er brutt. Drivstoff er fortsatt leveres til injektoren jernbane, men drivstoff sprøytebrukere kan ikke fungere.

Ingen "Check Engine" Light

Normalt skal et kjøretøy "check engine" lys tennes når tenningsnøkkelen er i "på" posisjon, men motoren ikke kjører. Fravær av dette lyset kan indikere ECU fiasko.

Ingen feilkoder

En strekkodeleser verktøyet er laget for å tolke "feilkoder" fra ECU. ECU produserer også "forsvarlig drift" koder som indikerer kontrolleren fungerer. Fraværet av noen koder betyr vanligvis ECU er ødelagt.