Virkningene av eksos fra motorsykler

Virkningene av eksos fra motorsykler


Fra smog til alvorlig helserisiko, er det en rekke effekter av eksos fra motorsykler som fortjener seriøs vurdering. Motoren som vanligvis brukes for to-hjuls kjøretøy er kjent som en to-takts motor. Denne type forbrenningsmotor ikke brenne drivstoff så rent som motorer som brukes i andre former for transport, og virkningene av deres eksos kan være langt mer uttalt.

Støv og partikler

Virkningene av eksos fra motorsykler

I enkelte byområder, er bruken av luftfiltre vanlig.

Ujevnt brent motoren drivstoff utgivelser bittesmå biter av svevestøv gjennom eksosen. Disse partiklene klumper seg sammen og faller gjennom luften. Som det legger seg, et mørkt lag strøk alt den kommer i kontakt inkludert bladene av planter og lungene av levende ting. Noen av de vanligste symptomene på at en person kan oppleve fra inhalere eksos er nysing, vannaktig eller brennende øyne, og kortpustethet.

døsighet

Virkningene av eksos fra motorsykler

Karbonmonoksid kan gjøre deg døsig.

Karbonmonoksid er utgitt i motorsykkel eksos. Puste karbonmonoksid kan føre til tretthet og en manglende evne til å konsentrere seg, og langvarig eksponering kan føre til bevisstløshet eller død. Riding en motorsykkel i en normal måte ikke vanligvis føre til alvorlig fare, men det er viktig å ha tilstrekkelig ventilasjon under drift av kjøretøyet. Sitter i en gruppe på tomgang motorsykler potensielt kan skape nok karbonmonoksyd til å resultere i mild søvnighet, særlig hvis det er lite eller ingen luft.

astmaanfall

Virkningene av eksos fra motorsykler

Motorsykkel eksos kan utløse astmaanfall.

Innånding av enten gasser eller partikler sluppet i motorsykkel eksos kan utløse et astmaanfall, selv blant de som ikke er kronisk lider av tilstanden. Barn og eldre er mest lett påvirket, fulgt av sports entusiaster som praktiserer langs travle motorveier. Som med karbonmonoksid, er det fare for personer redusert når det er tilstrekkelig ventilasjon.

Klima forandringer

Virkningene av eksos fra motorsykler

Dirty isen ikke er i stand til å reflektere varmen, samt rene is.

Hvorvidt utslippene av motorvogn er en primær årsak til klimaendringene, er det liten tvil om at utslipp fra forbrenningsmotorer gjør spiller en rolle. Motorsykler har høyere nivåer av eksosutslipp enn de fleste andre biler, inkludert kjente klima brennbar som karbondioksid og polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH).

Død

Virkningene av eksos fra motorsykler

I urbane områder, motorsykler bidra til kortere lifespans.

Forskere i Storbritannia har anslått at så mange som 10 måneder er barbert fra gjennomsnittlig levetid for et menneske på grunn av inhalering av ulike utslipp, inkludert de av motorsykler. Ifølge Verdens helseorganisasjon, så mange som 800 000 dødsfall per år skyldes luftforurensning, og eksosen er en primær kilde til luftforurensning.